Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
382
Utgivningsdatum
2014-08-08
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur
Dimensioner
245 x 170 x 18 mm
Vikt
828 g
SAB
Pmbb,Vnb
ISBN
9789144095677

Livsmedelsvetenskap

Häftad, Svenska, 2014-08-08
580 kr
Skickas inom 2-5 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Gott, hälsosamt, prisvärt, säkert, miljövänligt - livsmedelsvetenskap är ett tvärvetenskapligt ämne som belyser mat ur olika perspektiv. Forskning visar betydelsen av att kunna hantera, producera och värdera livsmedel. Att tillaga och förvara mat optimalt höjer kvaliteten och kan dessutom vara ett sätt att bevara miljön. Den nya upplagan av Livsmedelsvetenskap ger svar på aktuella frågor som rör hela kedjan från odling och uppfödning till den ätfärdiga maträtten och förklarar många av de faktorer som påverkar livsmedlens kvalitet.

De inledande kapitlen belyser generella aspekter kring livsmedelskvalitet, konserveringsmetoder och matlagningstekniker. Därefter följer kapitel om respektive livsmedelsgrupp från råvarans ursprung, via kemisk sammansättning, till vad som händer under tillagning. Närings-, hälso- och miljöaspekter behandlas på respektive råvara. Avslutningsvis finns ett kapitel om brödbakningsprocessen som inkluderar bakning med fullkornsmjöl genom skållnings- eller surdegsteknik. Genomgående innehåller kapitlen fakta om:


  • råvarans ursprung, uppbyggnad och sammansättning


  • kvalitetskriterier


  • industriell tillverkning


  • förvaring, beredning och tillagningsmetoder


  • miljö och hälsa.Boken vänder sig i första hand till studenter på högskola/universitet som läser till dietister, kostekonomer, kostvetare, livsmedelsagronomer, livsmedelsingenjörer, lärare i hem- och konsumentkunskap, miljöinspektörer, nutritionister, med flera. Livsmedelsvetenskap ger förutsättningar för grundläggande kunskaper om livsmedel som studenter behöver såväl i sin utbildning som i framtida professioner.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Livsmedelsvetenskap
  2. +
  3. Stora ölboken

De som köpt den här boken har ofta också köpt Stora ölboken av Jan-Erik Svensson (inbunden).

Köp båda 2 för 766 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

Bloggat om Livsmedelsvetenskap