Aspergers syndrom, universum och allt annat (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
80
Utgivningsdatum
2013-09-12
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur AB
Översättare
Una Cunningham
Originaltitel
Aspergers syndrome, the universe & everything
Dimensioner
210 x 140 x 3 mm
Vikt
108 g
SAB
Vlad,Vle,Lz Hall, Kenneth,618.9289820092
ISBN
9789144095752
Aspergers syndrom, universum och allt annat (häftad)

Aspergers syndrom, universum och allt annat

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2013-09-12
170
Skickas inom 5-8 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Aspergers syndrom, universum och allt annat ges numera ut av Studentlitteratur AB. Denna andra upplaga innehåller dock inga förändringar av innehållet jämfört med den första upplagan.

Barn med Aspergers syndrom är de bästa experterna på Aspergers syndrom. De kan berätta för de vuxna hur det är för barn att ha syndromet och vad som är annorlunda i deras värld. Om de talar om detta för de vuxna, bör de vuxna göra allt som står i deras makt att göra det rätta för barnen och hjälpa dem på bästa sätt.

Så säger Kenneth - en underbar kille på tio år med diagnosen Aspergers syndrom - en diagnos han fick när han var åtta år. I sin bok beskriver han insiktsfullt och klokt hur det är att vara ett barn med Aspergers syndrom. Kenneth har en varm och positiv inställning till sin situation, något som kan inspirera andra barn. Han berättar öppet och med stor humor om sin kamp för att göra sitt liv lättare, om sina vänner, lärare och sina glädjeämnen.

Kenneth är intresserad av matematik, datorer, äventyrsberättelser och mycket annat. Han funderar på vad han ska ha för yrke när han blir stor. Eftersom han gillar att läsa, funderar han på att kanske bli förläggare - och ge ut böcker för då får han ju läsa hela dagarna.

Han tycker det är viktigt att människor lär sig mer om autism för att förstå hur det fungerar och därför har han skrivit denna bok.

Kenneths bok är därför till för alla som är intresserade av att lära sig mer om autism och Aspergers syndrom. Inte minst föräldrar, syskon, kamrater, lärare och alla som arbetar med barn med Aspergers syndrom och autism, samt alla andra som vill lära sig något om det.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Aspergers syndrom, universum och allt annat
  2. +
  3. Utomjording på skolgården. Att förstå eleven med Aspergers syndrom.

De som köpt den här boken har ofta också köpt Utomjording på skolgården. Att förstå eleven me... av Clare Sainsbury (häftad).

Köp båda 2 för 449 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Aspergers syndrom, universum och allt annat. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Lättläst
    Agren, 3 juli 2014

    Bra information från en som vet. Lätt att ta sig igenom och ger konkreta tips och råd hur man som medmänniska kan tänka och hantera situationer.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Kenneth Hall

Bloggat om Aspergers syndrom, universum och allt annat