Ingår i kampanjer:
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
413
Utgivningsdatum
2013-09-25
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
260 x 190 x 21 mm
Vikt
1051 g
SAB
Vab,616.9041
ISBN
9789144095844
Klinisk mikrobiologi för sjuksköterskor (häftad)

Klinisk mikrobiologi för sjuksköterskor

(13 röster)  |  Läs 4 recensioner
Häftad Svenska, 2013-09-25
546
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Klinisk mikrobiologi för sjuksköterskor ges numera ut av Studentlitteratur AB. Denna andra upplaga innehåller dock inga förändringar av innehållet jämfört med den första upplagan.

Klinisk mikrobiologi för sjuksköterskor beskriver en värld av smittsamma och skadliga bakterier, virus, svampar, parasiter och de infektioner de orsakar. Boken tar även upp andra, både praktiska och teoretiska ämnen inom området klinisk mikrobiologi som är nödvändiga att känna till i omvårdnadsarbetet. Det handlar om infektionsimmunologi, antimikrobiella substanser, antibiotikaresistens, smittskyddslagstiftning, diagnostik och, inte minst, vårdhygien.

Texten kompletteras av ett rikt urval sammanfattande tabeller, diagram, fotografier och förklarande teckningar. Sist i varje kapitel finns studieuppgifter samt litteraturtips, och i slutet av boken ligger en omfattande ordlista.

Boken är i första hand avsedd som lärobok för sjuksköterskeprogrammet, men genom sitt kunskapsrika innehåll fungerar den också utmärkt som referensverk för yrkesverksamma sjuksköterskor och annan personal inom vården. Oavsett vilken roll man har som läsare är det lätt att fångas av den fascination för den mikrobiella världen som texten förmedlar.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Klinisk mikrobiologi för sjuksköterskor
 2. +
 3. Medicinsk teknik : teori, planering och genomförande

De som köpt den här boken har ofta också köpt Medicinsk teknik : teori, planering och genomfö... av Lennart Boman, Claes Wikström (häftad).

Köp båda 2 för 1001 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Klinisk mikrobiologi för sjuksköterskor. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Inte så bra
  Fanny H., 25 november 2017

  Boken är väldigt "ojämn". Trodde den skulle vara skriven på ett vetenskaplig sätt, med ett språk som motsvarar de högskolestudier jag läser. Men det känns mer som en faktabok som försöker vara "rolig" för högstadieelever. Skriven med ett många gånger alltför vardagligt språk, vardagliga uttryck, "talspråkligt"... Det är så illa att jag flera gånger tvivlar på evidensen i boken, då den många gånger är skriven på ett sätt som sänker bokens trovärdighet som vetenskaplig litteratur (om den nu ens... Läs hela recensionen

 2. Sådär
  Madelene Sörman, 22 augusti 2016

  Tyckte den var svårförståelig och luddig. Informationen var utspridd och svår att hitta. Inte så välplanerad eller genomtänkt formatmässigt. Kändes mer riktad till någon som vill ha allmän information av mikrobiologi.

 3. Rekommenderar!
  May, 5 november 2014

  Bra bok som förklarar tydligt. Lätt och praktisk också! :)
  Lätt att förstå och lätt att hitta det man söker. Den har väldigt bra och tydliga bilder också!
  Tar upp det viktigaste och det man bör veta som sjuksköterska.

 4. Acceptabel
  Eve, 21 mars 2014

  En bra introduktionsbok inför klinisk mikrobiologi som tar upp det mest grundläggande med viss fördjupning inom vissa områden. Passar någorlunda bra för biomedicinska analytiker, men detta är som sagt inte en bok anpassad för yrket. Skulle varit ännu bättre om flera diagnostiska tekniker nämndes i boken :)

Visa alla 4 recensioner

Bloggat om Klinisk mikrobiologi för sjuksköterskor