Reporter : en grundbok i journalistik (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
582
Utgivningsdatum
2014-08-13
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
225 x 155 x 30 mm
Vikt
829 g
SAB
Bt
ISBN
9789144095868
Reporter : en grundbok i journalistik (häftad)

Reporter : en grundbok i journalistik

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2014-08-13
382
Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Reporter är den första heltäckande boken om praktisk journalistik. Här beskrivs journalistyrkets alla delar, som att skriva nyhetstexter, att gräva fram fakta med stöd av offentlighetsprincipen och att intervjua. Vidare beskrivs hur man gör reportage i radio och teve, skriver för webben, mobilen och sociala medier samt förhåller sig till lagar och etiska principer. Med tydliga exempel beskrivs nyhetsvärdering, vardagen på en redaktion och hur medielandskapets digitalisering påverkar journalist rollen.

Reporter vänder sig till studenter på journalistutbildningar men är samtidigt utformad som praktisk handbok för verksamma journalister, med lathundar om offentlighetsprincipen, skrivregler, statskalender med kontaktuppgifter till viktiga myndigheter och förteckning över användbara faktakällor på webben. Den nya upplagan har utökats och omarbetats bland annat utifrån de förändringar som skett på medie området och vad gäller faktakällor, myndighetsuppgifter, lagar och regler.
"Björn Häger har skrivit alla journaliststudenters bibel. Boken innehåller allt, verkligen allt, om journalistyrkets olika delar. Häger skriver roligt, resonerande och begripligt med tydliga exempel. Boken bör även ha sin plats på varje nyhetsdesk. Här finns också matnyttig hårdfakta som till exempel källor för bevakning av polis, näringsliv och kommunen och kontaktuppgifter till myndigheter."

Medievärlden
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Reporter : en grundbok i journalistik
  2. +
  3. Medierna och demokratin

De som köpt den här boken har ofta också köpt Medierna och demokratin av Lars Nord, Jesper Strömbäck, Sigurd Allern, Monika Djerf-Pierre, Jesper Falkheimer (häftad).

Köp båda 2 för 757 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Reporter : en grundbok i journalistik. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Kanonbok!
    Hjalmar Tell, 9 oktober 2014

    Superbra bok om du vill bli en skicklig reporter eller bara lära dig om journalistiken i allmänhet. Häger skriver lättsamt och på ett sätt som får dig bli mer och mer intresserad av ämnet. Kanonköp!

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Reporter : en grundbok i journalistik