Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
285
Utgivningsdatum
2013-12-20
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur
Dimensioner
220 x 155 x 20 mm
Vikt
410 g
SAB
Qbab,658.4
ISBN
9789144095981

Ledning och förståelse : en förståelsebaserad syn på utveckling av människor och organisationer

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2013-12-20
380
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
I organisationer handlar människor alltid utifrån sin förståelse av verksamheten och den specifika situationen. För den chef som vill förändra och utveckla en verksamhet gäller det således att påverka organisationsmedlemmarnas förståelse av verkligheten. Denna tes har sin grund i det fenomenologiska eller förståelsebaserade synsättet på ledarskap; en veten s kaplig tradition som dominerat organisationsforskningen de senaste decennierna. I denna kraftigt omarbetade ledarskapsklassiker utvecklar författarna det förståelsebaserade synsättet på organisation och ledning och visar hur ett sådant synsätt kan utformas inom ramen för praktisk management. Frågan som driver redogörelsen är hur förändring och utveckling i organisationer kan uppnås. Författarna argumenterar här för betydelsen av handlingsorienterade metoder då de menar att människors förståelse utvecklas på basis av erfarenheter. Ledarens uppgift blir då att stimulera till reflektion och upptäckter, vilket också innebär att de måste överge den överdrivna, men ack så vanliga, tilltron till information och anvisningar.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Ledning och förståelse : en förståelsebaserad syn på utveckling av människor och organisationer
  2. +
  3. Hitta rätt i stället för att leta fel : vägen till ett gladare liv, bättre relationer och oslagbara team

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hitta rätt i stället för att leta fel : vägen t... av Gunnel Ryner (häftad).

Köp båda 2 för 629 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Ledning och förståelse : en förståelsebaserad syn på utveckling av människor och organisationer. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Bra och användbar bok
    Gunilla , 17 september 2014

    Boken är användbar i alla tänkbara verksamheten, tankar och beskrivningar går att applicera både på vuxengrupper och på barngrupper. Jag kommer använda den inom förskolans verksamhet i arbetet kring Likabehandlingsplanen.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna