Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
340
Utgivningsdatum
2014-02-07
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
230 x 170 x 24 mm
Vikt
614 g
ISBN
9789144096131
Chefsliv - Det ska fan vara chef (kartonnage)

Chefsliv - Det ska fan vara chef

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Kartonnage Svenska, 2014-02-07
381
Skickas inom 2-5 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Kan levereras innan jul!
Vad rör sig i huvudet på en chef och vad handlar chefsliv om i moderna organisationer?
I boken gestaltas modernt chefskap utifrån hur chefer själva tänker och tycker om chefsarbetet. Vad är det som lockar med att vara chef? Vilka är fallgroparna och utmaningarna som ofta gör chefsjobbet problematiskt? Hur utvecklar och behåller man identitet och självkänsla? Boken beskriver att det inte alltid är lätt att få ihop en stabil självbild med omgivningens krav och förväntningar. Motstridiga och ibland orealistiska ideal om hur man bör vara som chef förenklar inte alltid tillvaron. Boken ger inträngande skildringar av chefsliv genom att på nära håll följa ett antal chefer. Hur ser man på sig själv och vilka förväntningar hade man när man påbörjade chefslivet? Hur förhåller man sig till motsägelsefulla ideal, krav och förväntningar? Och vad händer med självbild och chefsliv när man tampas med besvär och dilemman som det är svårt att finna enkla lösningar på? Vad händer när man hyser tvivel och osäkerhet om man är rätt för jobbet? Eller om omgivningen hyser sådana tvivel. Är chefslivet då vägen till det självförverkligande och det goda ledarskapsutövande som man hoppats på? Boken tar upp chefslivets dilemman och motsägelsefullhet samt chefers identitetsmässiga och praktiska strategier för att hantera dessa.

Boken riktar sig till alla med ett intresse för chefskap, ledarskap och identitetsfrågor i modernt arbetsliv.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Chefsliv - Det ska fan vara chef
  2. +
  3. När ledarskapet krackelerar

De som köpt den här boken har ofta också köpt När ledarskapet krackelerar av Mats Alvesson, Anna Jonsson, Stefan Sveningsson, Robert Wenglén (häftad).

Köp båda 2 för 687 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Chefsliv - Det ska fan vara chef. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Verklighetsanknytning

    Lätt att förstå i sin helhet. Inga pekfingrar eller facit. Läsaren får tänka själv och skapa sin egen bild av ledarskap med hjälp av boken.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna