Den kapitalistiska välfärdsstaten : om den svenska modellens historia och framtid (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
172
Utgivningsdatum
2013-09-10
Upplaga
3
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
210 x 135 x 13 mm
Vikt
210 g
SAB
330.9485,Qad-c:k.5
ISBN
9789144096292
Den kapitalistiska välfärdsstaten : om den svenska modellens historia och framtid (häftad)

Den kapitalistiska välfärdsstaten : om den svenska modellens historia och framtid

(1 röst)
Häftad Svenska, 2013-09-10

Slutsåld

Hur kunde Sverige utvecklas från ett av Europas fattigaste länder till att bli fjärde rikast i världen? Hur var det möjligt att samtidigt bli ett av världens mest jämlika länder? Kan den svenska välfärdsstaten bestå i framtiden?

I denna bok förklarar Andreas Bergh de svenska framgångarna. Med ny forskning visar han hur den kapitalistiska välfärdsstaten kunde kombinera en välfungerande kapitalism med långtgående sociala reformer, tack vare stabila spelregler och en rationell arbetsdelning mellan marknad och politik.

Insikterna om vad som gjorde Sverige framgångsrikt, gör det också enklare att förstå varför landet drabbades av minskad tillväxt och ökad ojämlikhet från cirka 1970. Boken ger samtidigt nya perspektiv på de omfattande reformer och förändringar i välfärdssystemen som genomfördes under 1980- och 1990-talen - oftast i samförstånd över blockgränsen.

I bokens avslutning förs en diskussion kring vilka ytterligare reformer som krävs för att den kapitalistiska välfärdsstaten ska kunna bestå.

Den kapitalistiska välfärdsstaten ges numera ut av Studentlitteratur AB. Denna tredje upplaga innehåller dock inga förändringar av innehållet jämfört med den andra upplagan.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Den kapitalistiska välfärdsstaten : om de...