Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
318
Utgivningsdatum
2014-11-25
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
223 x 155 x 17 mm
Vikt
466 g
SAB
K:dd
ISBN
9789144096384

Historien är närvarande : historiedidaktik som teori och tillämpning

(2 röster)
Häftad,  Svenska, 2014-11-25
368
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Historiedidaktiker intresserar sig för människors möten med historia och för den historiska dimensionens plats i kultur och samhällsliv. I vår tid spelar bruk, representationer och tolkningar av historia en viktig roll inte bara i skola och vetenskap, på arkiv och museer, utan också på arenor där historia tidigare inte fått så stor uppmärksamhet, som i politik och massmedier, på film och i dataspel. Historia finns i själva verket överallt; alla människor har ett historiemedvetande, som är en nödvändig förutsättning för att vi ska kunna orientera oss i tiden, erfara och minnas.

Historien är närvarande har fyra huvuddelar. I den första läggs en teoretisk, analytisk och begreppslig grund för historiedidaktiken. Den andra delen tar fasta på frågor om hur historia kommer till uttryck i film, monument och annan historiekultur. I den tredje delen som för historiedidaktiken närmare utbildning, läroböcker och elever, står den historiska berättelsens teori och praktik i fokus. I den skolorienterade fjärde delen, slutligen, analyseras historieämnets styrdokument och nationella prov, insatta i ett historiedidaktiskt ramverk.

Historien är närvarande vänder sig särskilt till studenter och lärarstuderande i historia på universitet och högskolor samt till yrkesverksamma historiker och historielärare, men den har mycket att erbjuda alla med intresse för hur historia används och verkar i samhället.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Historien är närvarande : historiedidaktik som teori och tillämpning
  2. +
  3. Totalitarismens psykologi

De som köpt den här boken har ofta också köpt Totalitarismens psykologi av Mattias Desmet (inbunden).

Köp båda 2 för 647 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna