Enkätmetodik med respondenten i fokus (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
279
Utgivningsdatum
2017-07-07
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
225 x 155 x 18 mm
Vikt
452 g
SAB
Oi:dd
ISBN
9789144096414
Vanliga sökord
enkät enkäter
Enkätmetodik med respondenten i fokus (häftad)

Enkätmetodik med respondenten i fokus

Häftad Svenska, 2017-07-07
301
Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Den här boken vänder sig till alla som ska planera studier och konstruera frågor så att svaren blir rättvisande och användbara. Den är ett stöd och en inspiration för enkätstudier som genomsyras av god kommunikation och gott samarbete med respondenterna istället för fler påminnelser och övertalning. Sådana studier bidrar till att öka förtroendet för enkätstudier och till ett långsiktigt hållbart undersökningsklimat.

Enkätmetodik med respondenten i fokus går igenom alla delar av enkät undersökningen, från planering till hantering av data filer. Särskilt behandlas hur man skapar motivation hos respondenten att svara och hur man upprätthåller god etik. Läsaren ges också praktiska exempel på hur enkätfrågor kan testas, förfinas och förbättras, till exempel med kognitiva intervjuer. Kunskap från internationell forskning kombineras med svensk tradition och kontext.

Enkätmetodik med respondenten i fokus är lämplig att använda som kursbok i grundläggande enkätmetodik. För kurser på högre nivå kan den kompletteras med internationell fördjupningslitteratur.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Enkätmetodik med respondenten i fokus
  2. +
  3. Enkätmetodik

De som köpt den här boken har ofta också köpt Enkätmetodik av Erik Berntson, Claudia Bernhard-Oettel, Johnny Hellgren, Katharina Näswall, Magnus Sverke (inbunden).

Köp båda 2 för 760 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Enkätmetodik med respondenten i fokus