Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
174
Utgivningsdatum
2014-09-12
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
224 x 155 x 10 mm
Vikt
300 g
ISBN
9789144096490
Elektromagnetism (häftad)

Elektromagnetism

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2014-09-12
333
Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Elektromagnetismen är en av fysikens hörnstenar som har haft enorm betydelse för att öka förståelsen av vår värld och utvecklingen av ett högteknologiskt samhälle. Maxwells formulering av de elektromagnetiska ekvationerna i mitten på 1800-talet innebar ett gigantiskt språng för fysiken. Med de ekvationer som idag benämns Maxwells ekvationer lyckades Maxwell visa att elektricitet, magnetism och ljus styrs av en gemensam uppsättning av ekvationer som har en mycket vid applicerbarhet. Dessa eleganta ekvationer visar hur elektriska laddningar och elektriska och magnetiska fält kopplar till varandra. De elektromagnetiska fälten transporterar också energi och rörelsemängd. Med en koncis presentation ges en rimligt heltäckande bild av klassisk elektromagnetism. Boken behandlar såväl elektrostatik, magnetostatik, induktion som vågutbredning.

Boken ger en bred exposé över viktigare tillämpningsområden. Huvudsyftet med boken är dock att studierna ska leda till en fysikalisk förståelse av elektromagnetismen. Boken vänder sig mot civilingenjörsstudenter i teknsik fysik, elektro-teknik, materialfysik och naturvetarfysiker och andra grupper som har behov av gedigna kunskaper i fältteori. Förkunskapskrav är ett års studier på program med fysik och matematik.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Elektromagnetism
  2. +
  3. Transformteori för ingenjörer

De som köpt den här boken har ofta också köpt Transformteori för ingenjörer av Håkan Sollervall, Bo Styf (häftad).

Köp båda 2 för 634 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Elektromagnetism. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Inte pedagogisk
    Student, 5 december 2019

    Författaren gör konstant antaganden att läsaren förstår teorier fullständigt, vilket resulterar i att viktiga delar av förklaringar nästan alltid ignoreras. Däröver finns facit bara på ett fåtal övningsuppgifter. Ska också nämnas att författaren ofta tillägger saker som inte direkt är relevant för ämnet, vilket gör att man ofta tappar tråden.

Visa alla 1 recensioner