Massor av pocketfynd
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
170
Utgivningsdatum
2015-08-18
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
222 x 155 x 1 mm
Vikt
265 g
SAB
Vmj
ISBN
9789144096520
Kognitiv rehabilitering : teoretisk grund och praktisk tillämpning (häftad)

Kognitiv rehabilitering : teoretisk grund och praktisk tillämpning

Häftad Svenska, 2015-08-18
248
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
För att kunna ge bra vård till personer med kognitiva problem krävs kunskap om hur bedömningar av patienter går till och vilka åtgärder som kan sättas in. I den här boken beskriver författaren grund läggande hur kognitiva svårigheter kan yttra sig och konkre tiserar hur möten med patienter kan se ut och på vilka sätt man kan ge stöd eller träning.
I dag finns det ofta krav på kortare vårdtider och effektivitet. I rehabili teringen måste därför vid bedömning även ingå en uppskattning av vad man kan uppnå och vilka metoder som är lämpliga att använda för att nå så långt som möjligt, satt i relation till tillgängliga resurser. Får patienten en riktig och välgrundad bedömning av sitt tillstånd är också möjligheten till rätt form av stöd större. Kognitiv rehabilitering ger förutom grundläggande kunskap i ämnet också en fördjupad kännedom kring hur man kan skapa en struktur för vad och hur man bedömer, förslag på modeller som är användbara som stöd i arbetet samt idéer kring genomförbara och effektiva interventioner.
Boken vänder sig främst till studenter vid arbets terapeut program met och andra utbildningar som kommer i kontakt med kognitiva problem men också till personer som redan är yrkes verksamma och arbetar inom området kognitiv problematik.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Kognitiv rehabilitering : teoretisk grund och praktisk tillämpning
  2. +
  3. Arbetsterapi för barn och ungdom

De som köpt den här boken har ofta också köpt Arbetsterapi för barn och ungdom av Ann-Christin Eliasson, Helene Lidström, Marie Peny-Dahlstrand (häftad).

Köp båda 2 för 627 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Kognitiv rehabilitering : teoretisk grund...