Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
671
Utgivningsdatum
2018-03-28
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
245 x 180 x 50 mm
Vikt
1613 g
SAB
Do
ISBN
9789144096599
Psykologin som vetenskap : vetenskapsteoretiska och forskningsmetodologiska grunder (inbunden)

Psykologin som vetenskap : vetenskapsteoretiska och forskningsmetodologiska grunder

Inbunden Svenska, 2018-03-28
488
Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Att vetenskapsteori och metodlära hänger ihop är utgångspunkten för denna bok. På ett unikt sätt kombinerar den vetenskapsteori med en grundläggande genomgång av olika typer av psykologisk forskningsmetodik. Med hjälp av konkreta exempel, tillämpade på psykologins ämnesområde, levandegörs vetenskapsteoretiska frågeställningar och abstrakta metodbegrepp. Boken ger en bred belysning av traditionell och modern vetenskapsteori samt av forskningsmetodik, både kvantitativ och kvalitativ. Den sammanfattar även den kritiska diskussion som finns kring generella problem inom dagens vetenskap samt de problem som är specifika för psykologin. Författarnas ambition är att ge en balanserad, icke-polemisk, pluralistisk bild av olika idétraditioner och metoder - och dessas betydelse för psykologin som vetenskap - så att läsaren själv kan ta ställning till dem.

Psykologin som vetenskap är användbar som grundbok på kurser i vetenskapsteori och forskningsmetodik. Samtidigt innehåller den avsnitt rörande mer avancerade vetenskapsteoretiska diskussioner vilket gör att den även lämpar sig för studier på högre nivåer. I boken ges förslag på hur olika avsnitt kan kombineras i kurser på skilda nivåer och med olika inriktningar.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Psykologin som vetenskap : vetenskapsteoretiska och forskningsmetodologiska grunder
  2. +
  3. Kognitiv psykologi

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kognitiv psykologi av Lars-Gunnar Lundh, Henry Montgomery, Yvonne Waern (häftad).

Köp båda 2 för 811 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

Bloggat om Psykologin som vetenskap : vetenskapsteor...