Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
228
Utgivningsdatum
2014-01-28
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
230 x 160 x 13 mm
Vikt
465 g
SAB
658.3,Qbf
ISBN
9789144096759
Personalchefers arbete och identitet : strategi och strul (inbunden)

Personalchefers arbete och identitet : strategi och strul

Inbunden Svenska, 2014-01-28
323
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Det moderna arbetslivet ställer höga krav på individen. Det gäller att prestera och vara effektiv, men lika viktigt tycks det, är jakten på status, inflytande och respekt. Kort och gott handlar det om att vara någon - att odla en positiv (yrkes)identitet - och i denna bok vill vi undersöka frågor som rör arbete och identitet med fokus på en särskild yrkesgrupp: personal-/HR-chefer.

Personalchefer anses ofta vara en grupp på frammarsch i "den nya ekonomin". De utgör därmed ett intressant fokus för den som vill förstå det moderna, identitetsfrämjande - och ibland identitetsunderminerande - arbetslivet. HR-chefer och deras praktik är även intressanta i sig. Numera finns det särskilda universitetsutbildningar för den som vill bli personalspecialist, och det finns även starka professionsanspråk inom yrkesgruppen.
En hel del finns skrivet om HRM som praktik, dock inte lika mycket om personal arbete i praktiken. I denna bok vill vi ge en djup och levande illustration av ämnet. I fokus ligger personal- eller HR-chefen och dennes, ofta strategiska,

ambitioner. Men som vi ska se är verkligheten långt ifrån perfekt och ibland blir det kanske lika mycket "strul" som strategi.

Boken bygger på djupstudier av personalchefer och ger en rik belysning av personalchefsarbete och de dilemman som detta innebär. Den är av intresse för personalchefer och för utbildningar inom HRM, men är också av bredare

relevans - för den som vill förstå identitet, inflytande och statusfrågor, i det moderna arbetslivet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Personalchefers arbete och identitet : strategi och strul
  2. +
  3. HR-transformation på svenska : om organisering av HR-arbete

De som köpt den här boken har ofta också köpt HR-transformation på svenska : om organisering ... av Anders Boglind, Freddy Hällsten, Per Thilander (häftad).

Köp båda 2 för 679 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Personalchefers arbete och identitet : st...