Kulturens kraft för regional utveckling (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
464
Utgivningsdatum
2013-10-23
Upplaga
3
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
240 x 150 x 30 mm
Vikt
633 g
SAB
Qad,338.94
ISBN
9789144097244
Kulturens kraft för regional utveckling (häftad)

Kulturens kraft för regional utveckling

(1 röst)
Häftad Svenska, 2013-10-23
289
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
"... Hur kulturen kan bidra till att förklara varför förnyelse äger rum på vissa platser, inte på andra, är en fråga som i hög grad blivit aktuell under senare år. Det är därför av stort värde att skilda erfarenheter och olika aspekter på frågan nu finns samlade i en volym."
Boken belyser och analyserar ett antal svenska och europeiska exempel där kultursatsningar på lokal och regional nivå stimulerat utvecklingen och lett till spännande förändringsprocesser för samhället i övrigt. Här söker

22 forskare och andra verksamma inom kultursektorn svar på frågorna: Vad har satsningarna inom kulturen lett till och hur har dessa på olika håll gestaltats? Vilka är de positiva respektive negativa erfarenheterna? I antologin behandlas bland annat Skapande Skåne som kreativt landskap, platsens själ i södra Småland, den kulturella ekonomins betydelse för Stockholmsförorterna Tensta och Botkyrka, AIRIS (Artists in Residence)-projekten i västra Sverige, musik- och konstsatsningarna i Vara och Skärhamn, den kreativa skärningspunkten Furillen på Gotland, symbiosen mellan kultur, ekonomi och natur i Dalhalla, relationell estetik i Östersund, det spektakulära Ice Dome Concert Hall-projektet i Piteå och kulturen som ledstjärna i bland annat Holstebro, SaarLorLux och NewcastleGateshead.

Avsikten är att visa på både de möjligheter och de svårigheter som satsningarna ställts inför. I de flesta fall har svårigheterna övervunnits. Men i vissa fall finns de fortfarande kvar att tampas med.
Kulturens kraft för regional utveckling ges numera ut av Studentlitteratur AB. Denna tredje upplaga innehåller dock inga förändringar av innehållet jämfört med den första upplagan.

Tredje upplagan
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Kulturens kraft för regional utveckling
  2. +
  3. Projekt - Organisation för målorientering och lärande

De som köpt den här boken har ofta också köpt Projekt - Organisation för målorientering och l... av Christian Berggren, Lars Lindkvist (häftad).

Köp båda 2 för 633 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Kulturens kraft för regional utveckling