Att börja forska - - inom medicin, bio- och vårdvetenskap (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
489
Utgivningsdatum
2015-05-26
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
223 x 155 x 25 mm
Vikt
712 g
ISBN
9789144097367
Att börja forska - - inom medicin, bio- och vårdvetenskap (häftad)

Att börja forska - - inom medicin, bio- och vårdvetenskap

(2 röster)
Häftad Svenska, 2015-05-26
455
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
I Att börja forska diskuterar författaren hur man skriver studieprotokoll, projektansökningar och vetenskapliga artiklar. Boken rymmer ett antal övningsuppgifter i engelsk grammatik, liksom en översikt över fallgropar i det engelska språket. Orienterande kapitel om kvantitativ och kvalitativ forskning kompletteras med kapitel om meta analyser, fusk, impact factor och hur man hanterar ett referens program.

Ett flertal kapitel behandlar praktiska aspekter av forskningen - informa tions sökning, att hålla föredrag, att ordna ett möte, att granska en artikel - men även doktorandens rättigheter och status diskuteras. Bokens avslutande kapitel innehåller en översikt över vanliga statistiska test och hur dessa tester utförs i tre vanliga statistikprogram. I boken finns också tips och länkar till användbara webbplatser.

Att börja forska är en handbok som främst vänder sig till den nyblivne doktoranden men även till studenter vid vård- och läkarutbildningar som ska genomföra examensarbete eller påbörja doktorandstudier.

För var och en som tänker börja forska, speciellt inom det medicinska området, är detta en värdefull bok - praktisk och handfast - för att bättre kunna hantera olika situationer inom forskningen, speciellt i det tidigare skedet. Jag är övertygad om att det är lönsamt för varje forskargrupp att ha denna bok att sticka i handen på nya forskarstudenter parallellt med de direkt vetenskapliga artiklarna.

Professor Hans Wigzell, rektor, Karolinska Institutet 1995-2003
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Att börja forska - - inom medicin, bio- och vårdvetenskap
  2. +
  3. Att lyckas med läkemedel

De som köpt den här boken har ofta också köpt Att lyckas med läkemedel av Ylva Böttiger, Erik Eliasson, Jonatan Lindh (häftad).

Köp båda 2 för 754 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Jonas F Ludvigsson

Bloggat om Att börja forska - - inom medicin, bio- o...