Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
383
Utgivningsdatum
2016-08-11
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
240 x 173 x 30 mm
Vikt
826 g
SAB
F.063
ISBN
9789144099880
Klassisk retorik för vår tid (häftad)

Klassisk retorik för vår tid

(5 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2016-08-11
500
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Klassisk retorik för vår tid ger en grundläggande introduktion i den klassiska retorikens teori och är sedan länge standardverket på området. Här presenteras och förklaras både de enklaste termerna och de mer invecklade teoretiska förutsättningarna med exempel ur svenskt vardagsliv, internationell politik, filosofisk och poetisk litteratur, reklam och amerikanska storfilmer. De rikliga hänvisningarna till modern retorikforskning och klassiska källor gör dessutom att olika uppfattningar kommer till tals och att begreppen problematiseras.
Bokens andra utgåva är reviderad i alla delar. Avsnitten om argumentation och språklig stil har genomgått särskilt stora omarbetningar och inledningen innehåller nya avsnitt om retorikens plats i politik, samhälle och utbildning både i antiken och i vår egen tid. För första gången i en svensk introduktionsbok lyfts här den klassiska retoriken fram som en helt nödvändig konst för det kloka medborgerliga samtalet och en väg till ett mer välgrundat omdöme.
Boken är en introduktion till retoriken på universitetsnivå, men även ett akademiskt referensverk för den som kommit lite längre. Den är användbar för var och en som vill utveckla sin förmåga att analysera påverkande texter och kommunicera effektivt i muntlig och skriftlig form.
Andra upplagan
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Klassisk retorik för vår tid
  2. +
  3. Retorikens grunder

De som köpt den här boken har ofta också köpt Retorikens grunder av Anders Eriksson (häftad).

Köp båda 2 för 723 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Klassisk retorik för vår tid. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Lättläst och pedagogisk
    Sandra , 12 april 2017

    Rekommenderar denna till den som vill ha en lättillgänglig introduktion till retorikens fantastiska värld. Läsaren hålls i handen genom texten och språket är precis så enkelt som man önskar för att snabbt kunna tillgodogöra sig innehållet.

Visa alla 1 recensioner