Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
171
Utgivningsdatum
2017-06-14
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Hast, Henrik (form) / Ortega, Francisco (form)
Dimensioner
223 x 156 x 10 mm
Vikt
317 g
SAB
Qbc
ISBN
9789144099903
Redovisning i ett nötskal (häftad)

Redovisning i ett nötskal

(1 röst)
Häftad Svenska, 2017-06-14
302
  • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Redovisning i ett nötskal är ett grundläggande läromedel i redovisning som i första hand riktar sig till andra än blivande ekonomer. Det kan vara tekniker, jurister, samhällsvetare, beteendevetare, humanister, läkare, politiker och egna företagare. Alla som tar del av innehållet i detta läromedel ska kunna förstå huvuddragen i företags och organisationers redovisningsrapporter och tolka informationen.
Efter ett introducerande kapitel följer en genomgång av resultaträkning, balansräkning, förvaltningsberättelse, noter och kassaflödesanalys. Därefter knyter författarna an till innehållet i tidigare kapitel och visar hur man med hjälp av olika nyckeltal kan bedöma och analysera den information som finns i en årsredovisning. Ett kapitel om krav och skäl till redovisningens stora betydelse och några utblickar avslutar boken. Varje kapitel innehåller frågor för reflektion samt faktarutor där centrala begrepp förklaras. Dessa finns också översatta till engelska och finns samlade i en ordlista.
Den nya upplagan är uppdaterad med anledning av förändringar i skattelagstiftning, årsredovisningslag samt Bokföringsnämndens allmänna råd. Den är också ändrad utifrån nya regler om revision och revisionsplikt.
Som komplement till läroboken finns ett övningar att ladda ner.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Redovisning i ett nötskal
  2. +
  3. Principbaserad redovisning - Paket - Grundbok och övningsbok (bok + digital produkt)

De som köpt den här boken har ofta också köpt Principbaserad redovisning - Paket - Grundbok o... av Niclas Hellman, Torbjörn Tagesson, Peter Öhman, Anders Grönlund (kartonnage).

Köp båda 2 för 1285 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna