Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
175
Utgivningsdatum
2014-03-25
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur
Dimensioner
225 x 155 x 10 mm
Vikt
262 g
SAB
Bfk-c
ISBN
9789144099941
Kulturpolitik : styrning på avstånd (häftad)

Kulturpolitik : styrning på avstånd

(1 röst)
Häftad Svenska, 2014-03-25
335
Skickas inom 5-8 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Beställ boken senast torsdag 17 december kl. 21:30 för leverans innan julafton
Den svenska kulturpolitiken fick sin form under det tidiga 1970-talet. Målet att motverka kommersialismens negativa verkningar kom i hög grad att symbolisera politikens inriktning. I den här boken analyseras kulturpolitikens förändring sedan dess: vad har förändrats och vad är stabilt? I boken visas att kulturpolitiken alltid har påverkats av det som har legat i tiden. Senare års strävan att stärka de kulturella näringarna liksom tilltron till idéer om mätning och styrning bär syn för sägen. Samtidigt med denna anpassning är mycket sig likt. Den institutionella ram som en gång lades fast formar också i hög grad dagens kulturpolitik. Kulturpolitiken är intressant i sig, men den som vill förstå förändringar i samhället har också mycket att lära från kulturpolitiken. Den strävan från politiker att inte lägga sig i utan styra på avstånd - som länge har funnits inom kulturfältet - har blivit allt vanligare även på andra håll i samhället.

Boken vänder sig till studenter i kulturstudier, kulturekonomi, statsvetenskap, policystudier, organisation och förvaltning, men också till andra som är intresserade av kultur, politik och samhällsförändring. Förvaltningsakademin är en mångvetenskaplig centrumbildning vid Södertörns högskola som bedriver forskning om förvaltningen, uppdragsutbildning och som verkar för kvalificerade möten mellan forskning och praktik.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Kulturpolitik : styrning på avstånd
  2. +
  3. Har kulturpolitiken lyckats?

De som köpt den här boken har ofta också köpt Har kulturpolitiken lyckats? av Torbjörn Forsell, Carl-Johan Kleberg (häftad).

Köp båda 2 för 649 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Bengt Jacobsson