Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
368
Utgivningsdatum
2016-10-25
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
220 x 160 x 20 mm
Vikt
532 g
SAB
Vs
ISBN
9789144099965
Geriatrisk nutrition (häftad)

Geriatrisk nutrition

(3 röster)
Häftad Svenska, 2016-10-25
484
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Med stigande ålder ökar risken för sjukdom och därmed sjukdomsrelaterad undernäring. Mat- och näringsproblem är därför vanliga bland äldre och strategier för att förbättra nutritionsomhändertagande av dessa kräver kunskap.
Denna bok har ambitionen att täcka såväl teoretiska som praktiska aspekter på de specifika nutritionsproblem som följer med åldrandet. Den har även ambitionen att ge en medicinsk bakgrund till olika sjukdomar som är vanliga bland äldre, vilket är viktigt för att förstå de sjukdomsspecifika nutritionsbehandlingar och åtgärder som föreslås. I denna nya upplaga har texten uppdaterats i flera kapitel och helt nya delar har tillkommit, bland annat kapitel som tar upp centrala begrepp och kulturella aspekter samt ett utökat avsnitt som behandlar D-vitamin.
Geriatrisk nutrition är tänkt att vara både lärobok och uppslagsbok som ska kunna användas i undervisning och av dem som arbetar med äldre på olika sätt.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Geriatrisk nutrition
  2. +
  3. Etikboken : etik för vårdande yrken (bok + digital produkt)

De som köpt den här boken har ofta också köpt Etikboken : etik för vårdande yrken (bok + digi... av Lars Sandman, Sofia Kjellström (häftad).

Köp båda 2 för 1061 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

  • Mat och hälsa : en klinisk handbok

    Tommy Cederholm, Elisabet Rothenberg

    Kunskaper och vetenskapligt förankrade insikter kring matens betydelse för människans hälsa tilltar samtidigt som intresset för kost och hälsa ökar hos både patienter och allmänhet. Personal inom vård och omsorg upplever därför ofta svårigheter at...