Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
135
Utgivningsdatum
2016-03-29
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
225 x 155 x 7 mm
Vikt
204 g
SAB
Qaacc
ISBN
9789144100876
Företagets roller i samhället (häftad)

Företagets roller i samhället

Häftad Svenska, 2016-03-29
235
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Varför finns egentligen företag? Vilka roller spelar de i samhället? Vårt svar är att företag samtidigt spelar flera olika roller och i boken presenteras och diskuteras några av dessa. Utgångspunkten är de många offentliga sammanhang där företag och företagande diskuteras och där olika, ibland sinsemellan motstridiga, roller bildar utgångspunkten. Dessa roller har alla sitt stöd i vetenskaplig teori liksom i olika ideologier, något som också tas upp i boken. Splittringen i synen på företag som fenomen och vilka roller de spelar i samhället får också konsekvenser i förhållande till dagsaktuell politisk debatt.

Boken riktar sig främst till studenter på universitet och högskola som precis påbörjat sina akademiska studier i företagsekonomi, men också till mer erfarna studenter som börjat reflektera över fenomenet företag. Nyfikna personer inom näringsliv och politik bör också finna boken stimulerande och intressant. Syftet med boken är att ge en tankeväckande introduktion till några av de perspektiv som finns på företag och den mångfald av teorier som betonar och stödjer dessa olika perspektiv. Ambitionen är också att bidra till en mer nyanserad syn på fenomenet företag och vilka roller de spelar och därmed bidra till en mer konstruktiv debatt i de sammanhang där företag och företagande åberopas.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Företagets roller i samhället
  2. +
  3. Organisation och organisering

De som köpt den här boken har ofta också köpt Organisation och organisering av Ulla Eriksson-Zetterquist, Thomas Kalling, Alexander Styhre (häftad).

Köp båda 2 för 766 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna