Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
184
Utgivningsdatum
2014-03-25
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
222 x 155 x 9 mm
Vikt
276 g
SAB
Em.01
ISBN
9789144101163
Om förskolan och de yngre barnen : historiska och nutida nedslag (häftad)

Om förskolan och de yngre barnen : historiska och nutida nedslag

(1 röst)
Häftad Svenska, 2014-03-25
281
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Om förskolan och de yngre barnen är tillägnad professor Ingegerd Tallberg Broman, vars forskning utmärks av ett stort engagemang för de yngsta barnens livsvillkor och utbildning. I takt med utbild ningssamhällets framväxt har förskolan kommit att få en alltmer framflyttad position i den politiska debatten, framför allt i den något kontroversiella rollen som barnens första skola. Boken tar avstamp i förskolan som samhällsinstitution, men också som rum för barndomens både kontinuerliga och föränderliga villkor. Här skriver några framstående forskare om historiska och samtids relaterade frågor rörande barndom, barn och förskola. Gemensamt skapar de olika kapitlen en nyanserad bild av för skolans och barndomens historiska, politiska och sociala förutsättningar.

Om förskolan och de yngre barnen behandlar angelägna frågor om förskolans roll i ett historiskt och samhällspolitiskt perspektiv, och visar hur dessa frågor är direkt kopplade till barndomens förändrade former och förutsättningar. Den riktar sig till förskollärare, studerande i grundutbildning och vidare studier, och alla som intresserar sig för barndom och barns villkor i utbildningssammanhang. 
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Om förskolan och de yngre barnen : historiska och nutida nedslag
  2. +
  3. Rörelse och experimenterande i små barns lärande : Deleuze och Guattari i förskolan

De som köpt den här boken har ofta också köpt Rörelse och experimenterande i små barns lärand... av Liselott Mariett Olsson (häftad).

Köp båda 2 för 589 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Om förskolan och de yngre barnen : histor...