Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
280
Utgivningsdatum
2014-12-12
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Kolfjord, Ingela (förf.) / Krantz, Oskar (förf.) / Larsson, Monica (förf.) / Lill, Linda (förf.) / Magnússon, Finnur (förf.) / Mulinari, Paula (förf.) / Nyberg, Greger (förf.) / Pérez, Enrique (förf.) / Righard, Erica (förf.) / Runesson, Ingrid (förf.) / Salonen, Tapio (förf.) / Lalander, Philip (re
Dimensioner
242 x 170 x 15 mm
Vikt
476 g
ISBN
9789144101255
Perspektiv på social utsatthet (häftad)

Perspektiv på social utsatthet

Häftad,  Svenska, 2014-12-12
399
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Under de senaste decennierna har Sverige kommit att präglas av ökad social och ekonomisk ojämlikhet. Ojämlikheten har förstärkts av att det svenska välfärdssystemet har försvagats. Otrygga arbetsförhållanden och försämrat skydd vid arbetslöshet och sjukdom har lett till en ökad social utsatthet för allt fler grupper. Social utsatthet ses i boken som en process som skapas och kan förstärkas eller minska under livets gång. Det kan handla om att vara nyanländ flykting, om att växa upp under svåra ekonomiska omständigheter eller att uppleva maktlöshet och exploatering på arbetsmarknaden. Utsattheten kan också uppstå i samband med missbruk, funktionsnedsättning eller åldrande.

Denna antologi består av fjorton kapitel skrivna av forskare vid Malmö högskola. Bokens första två delar beskriver hur människor, inom områden som är viktiga för socialt arbete, har påverkats av de senaste decenniernas samhällsförändringar. I den sista delen diskuteras nya metoder i socialt arbete, men även hur det sociala arbetet påverkas av hård ekonomisk styrning, stela organisatoriska strukturer och förenklade kategoriseringar av klienter. Författarna är överens om att det sociala arbetet bör engagera sig strukturellt, lokalt, nationellt och globalt, för att motverkasociala orättvisor, diskriminering och främlingsfientlighet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Perspektiv på social utsatthet
  2. +
  3. Krisberedskap för alla : en handbok för dig som inte är prepper

De som köpt den här boken har ofta också köpt Krisberedskap för alla : en handbok för dig som... av Miguel Guerrero (inbunden).

Köp båda 2 för 498 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »