Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
204
Utgivningsdatum
2014-09-16
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
225 x 155 x 10 mm
Vikt
306 g
SAB
Ocb
ISBN
9789144101828
Offentlighetsprincipen : praktik och teori (häftad)

Offentlighetsprincipen : praktik och teori

Häftad Svenska, 2014-09-16
239
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Offentlighetsprincipen - praktik och teori redogör för de författningar som reglerar allas rätt att ta del av allmänna handlingar. Tillsammans med fallbeskrivningar och konkreta tips blir boken ett ovärderligt verktyg för alla, inte minst journalister, som behöver få del av uppgifter som förvaras hos myndigheterna. Genom en grundlig genomgång av meddelarfriheten visar författaren vilka möjligheter och skyldigheter uppgiftslämnare respektive mottagare av uppgifterna har.

Presentationen av regelverken är pedagogiskt strukturerad. Boken inleds med en genomgång av vad som utgör en allmän handling. Därefter presenteras kärnan i offentlighetsprincipen i samspel med de olika former av sekretesser som begränsar rättigheten. Fallbeskrivningar används genomgående för att exemplifiera, vilket gör boken till ett ypperligt läromedel.
Offentlighetsprincipen - praktik och teori riktar sig i första hand till journalister men lämpar sig lika bra för den medborgare som vill utnyttja en grundlagsfäst rättighet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Offentlighetsprincipen : praktik och teori
  2. +
  3. Skydd för vuxna i internationella situationer - 2000 års Haagkonvention. SOU 2015:74 : Betänkande från Utredningen om skydd för vuxna i internationella situationer

De som köpt den här boken har ofta också köpt Skydd för vuxna i internationella situationer -... av Justitiedepartementet (häftad).

Köp båda 2 för 635 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Nils Funcke

Bloggat om Offentlighetsprincipen : praktik och teori