Rehabiliteringsmedicin : teori och praktik (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
431
Utgivningsdatum
2015-09-30
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
245 x 170 x 20 mm
Vikt
900 g
SAB
Vnab,Vm
ISBN
9789144101965

Rehabiliteringsmedicin : teori och praktik

Häftad,  Svenska, 2015-09-30
672
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Rehabiliteringsmedicinsk kunskap är relevant vid alla sjukdomar och skador som medför långvariga, komplexa funktionshinder och är därför relevant inom stora delar av sjukvården. Inom den rehabiliteringsmedicinska specialiteten handläggs idag främst patienter med skador och sjukdomar i nervsystemet respektive med långvariga smärttillstånd.
Denna reviderade upplaga inleds med en sektion som avhandlar rehabiliteringsmedicinens utveckling och nuvarande plats i sjukvården, centrala rehabiliteringsmedicinska koncept, mät- och arbetsmetoder. Följande sektioner omfattar rehabiliteringsmedicinsk funktionsdiagnostik, läkningsmekanismer och behandling vid långvariga smärttillstånd respektive vid skador och kroniska sjukdomar i nervsystemet. Bokens omfång har ökat något. Några kapitel har fått större utrymme och nya kapitel om beteendestörning och medicinska komplikationer efter svår hjärnskada liksom om anoxisk hjärnskada har tillkommit. Andra kapitel, som inte rör dagens kärnverksamhet inom praktisk rehabiliteringsmedicin, har utgått.
Rehabiliteringsmedicin är avsedd för grundutbildning av läkare, arbetsterapeuter och sjukgymnaster, logopeder samt för läkare under ATtjänstgöring. Den är också lämplig som introduktion i specialistutbildningen i rehabiliteringsmedicin, geriatrik, neurologi och smärtlindring, i vidareutbildningar av olika vårdyrkesgrupper och som referenslitteratur av yrkesverksamma med intresse för rehabiliteringsmedicin.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Rehabiliteringsmedicin : teori och praktik
 2. +
 3. Sex substanser som förändrar ditt liv : dopamin, oxytocin, serotonin, kortisol, endorfin, testosteron

De som köpt den här boken har ofta också köpt Sex substanser som förändrar ditt liv : dopamin... av David J P Phillips (kartonnage).

Köp båda 2 för 897 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

 • Smärtanalys : diagnos, smärtmekanismer, psykologisk och social bedömning

  Björn Gerdle, Emmanuel Bäckryd, Mehmed Novo, Elisabeth Roeck-Hansen, Mats Rothman

  Genom systematiserade och goda smärtanalyser ökar patientens visshet att vården tar dennes problem och situation på allvar, och därmed ökar också möjligheten att tillsammans med patienten konstruktivt planera behandling, rehabilitering och prevent...

 • Ett halvt sekel av sisu

  Kristian Borg

  Ett halvt sekel av sisu tecknar 50 år av sverigefinsk hembygdshistoria, från arbetskraftsinvandringen till dagens minoritetsstatus. Haninge har en stor sverigefinsk minoritet och är en av få kommuner som fortfarande har finskspråkiga klasser. Det ...