Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
196
Utgivningsdatum
2015-08-18
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
220 x 155 x 14 mm
Vikt
350 g
SAB
Oepa
ISBN
9789144102658
Introduktion till kriminologi. 2, Straff och prevention (häftad)

Introduktion till kriminologi. 2, Straff och prevention

(3 röster)
Häftad Svenska, 2015-08-18
322
Skickas inom 2-5 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Introduktion till kriminologi är en uppskattad lärobok som i sin tredje upplaga har delats upp i två volymer. I volym I ligger fokus på kriminologins kunskaper om brottslighetens omfattning, karaktär och orsaker. I föreliggande volym II riktas i stället blickarna mot samhällets reaktion på brottslighet - mot brottsbekämpning och brottsprevention. Syftet är dels att diskutera om och i så fall hur kriminologiska kunskaper kan appliceras på samhällets sätt att reagera på brott, dels att presentera en del av den forskning som bedrivs inom kriminologin om effekterna av olika åtgärder mot brott.

Boken lyfter fram de centrala inriktningarna inom denna starkt expanderande forskning samt introducerar ett sammanhållet sätt att se på denna komplexa problematik. Särskild uppmärksamhet riktas mot brottsoffer frågor eller viktimologi, som forskning om brottsoffer benämns samt mot de avsedda och oavsedda effekterna som åtgärder mot brott leder till. Boken är i första hand avsedd för utbildningar i kriminologi samt polisutbildningar. Den kan med fördel även användas av andra som vill lära sig mer om konsekvenserna av kriminalpolitiska beslut och om konsten att förebygga brott.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Introduktion till kriminologi. 2, Straff och prevention
  2. +
  3. Introduktion till kriminologi. 1, Brottslighetens omfattning, karaktär och orsaker

De som köpt den här boken har ofta också köpt Introduktion till kriminologi. 1, Brottslighete... av Jerzy Sarnecki, Christoffer Carlsson (häftad).

Köp båda 2 för 880 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Jerzy Sarnecki