Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
282
Utgivningsdatum
2016-01-12
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
223 x 155 x 10 mm
Vikt
420 g
SAB
Dg
ISBN
9789144102672
Palliativ medicin i praktiken (häftad)

Palliativ medicin i praktiken

(7 röster)
Häftad Svenska, 2016-01-12
409
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Palliativ medicin i praktiken beskriver utförligt det palliativmedicinska förhållningssättet: Hur kan vi tänka när vi möter obotligt sjuka och döende patienter? Vad kan vi göra för att lindra lidandet så effektivt som möjligt? Hur kan vi avväga fördelar och nackdelar så att vi hittar den optimala behandlingen för just den här specifika patienten? Boken ger läsaren många konkreta patientexempel. Det ingår tydliga instruktioner om hur man exempelvis utför tappning av ascites- och pleuravätska och genomför brytpunktssamtal. Här finns också användbara konverteringstabeller för olika opioider, bensodiazepiner och steroider. Dessutom innehåller boken förslag för den palliativa handläggningen av demens, ALS, KOL, hjärtsvikt, njursvikt och cancer och de vanligaste symtomen.

Palliativ medicin i praktiken riktar sig framför allt till läkare; AT-läkare, ST-läkare och färdiga specialister. Boken kan med fördel läsas i sin helhet av dem som utbildar sig till specialister i palliativ medicin eller användas som en handbok för att slå upp specifika frågeställningar för redan yrkesverksamma inom området. Boken riktar sig även till andra personalkategorier inom sjukvården som har ett intresse för palliativ medicin.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Palliativ medicin i praktiken
  2. +
  3. Palliativ vård : begrepp och perspektiv i teori och praktik

De som köpt den här boken har ofta också köpt Palliativ vård : begrepp och perspektiv i teori... av Birgitta Andershed, Britt-Marie Ternestedt, Anette Alvariza, Magdalena Andersson, Inger Benkel (häftad).

Köp båda 2 för 961 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »