Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
200
Utgivningsdatum
2015-06-04
Upplaga
4
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
230 x 160 x 10 mm
Vikt
305 g
SAB
Oh
ISBN
9789144102689

Socialpolitik : varför, hur och till vilken nytta?

Häftad, Svenska, 2015-06-04
293 kr
Skickas inom 2-5 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Socialpolitiken är ständigt ifrågasatt. Är insatserna för generösa och kostnaderna för stora? Vilka sociala problem ska politiken motverka? Sker det på ett effektivt sätt eller motverkas individens försörjningsansvar?

I Socialpolitik behandlas politiken ur ett historiskt och internationellt perspektiv. En central fråga är hur socialpolitiken påverkar och påverkas av den ekonomiska utvecklingen. Relationerna på arbetsmarknaden framstår som helt avgörande för socialpolitikens inriktning och effektivitet. Det handlar då både om de resurser som står till politikens förfogande och de sociala risker som ska motverkas.

Bokens historiska översikt landar i en diskussion om socialpolitikens roll i ett postindustriellt samhälle. Tilltron till möjligheterna att garantera medborgarnas trygghet via ständigt växande offentliga insatser har minskat. Socialpolitikens innehåll och former förändras också genom konkurrensutsättning av offentliga verksamheter och ökade självrisker i socialförsäkringarna. Kollektivavtalade trygghetsförsäkringar får en allt större betydelse. Innebär detta att det som efter andra världskriget uppfattades som det moderna välfärdsprojektet nu ter sig omodernt? Kommer arbetsmarknadsorganisationerna att få ännu större betydelse för medborgares sociala trygghet framöver? Hur påverkas välfärdsstaten av hög arbetslöshet och snabbt växande inkomstskillnader?

Fjärde upplagan av Socialpolitik har uppdaterats och kompletterats. Boken innehåller analyser av de senaste årens utveckling, ny statistik och ett nytt kapitel författat av Henrik Malm Lindberg, arbetsmarknadsforskare på Ratio.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Socialpolitik : varför, hur och till vilken nytta?
  2. +
  3. Spelets regler :institutioner och lönebildning på den svenska arbetsmarknaden 1850-2010

De som köpt den här boken har ofta också köpt Spelets regler :institutioner och lönebildning ... av Christer Lundh (häftad).

Köp båda 2 för 590 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Socialpolitik : varför, hur och till vilk...