Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
704
Utgivningsdatum
2017-08-14
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
256 x 185 x 35 mm
Vikt
1513 g
SAB
Ohfe
ISBN
9789144102795
Omvårdnad & äldre (häftad)

Omvårdnad & äldre

(8 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2017-08-14
588
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
"Det var den bästa boken i omvårdnad som jag har läst" skriver en av de före detta specialistsjuksköterskestudenter som har förhandsgranskat Omvårdnad & äldre. Boken belyser äldre personers hälsa och ohälsa och bygger på sammanlagt 27 svenska forskares beskrivningar av det aktuella kunskapsläget. De flesta författare har sin utgångspunkt i omvårdnad, men bland författarna återfinns även företrädare för medicin, oral hälsa, kulturgeografi, filosofi, socialt arbete, gerontologi, medicinsk etik, arbetsterapi och fysioterapi.

Omvårdnad & äldre vänder sig till sjuksköterskestudenter på såväl grund- som specialistutbildning, men även till kliniskt verksamma sjuksköterskor och andra yrkesgrupper inom fältet.

År 2017 tilldelades boken Kurslitteraturprisets hederspris med följande motivering: "För en heltäckande grundbok, som med gedigen vetenskaplig tyngd, avhandlar ett område som är högaktuellt såväl i dag som under många år framöver. Andelen äldre ökar och många lever allt längre med långvariga sjukdomar. Detta ställer nya krav på sjuksköterskan och omvårdnaden. Boken är helt anpassad till dessa nya förutsättningar där de senaste forskningsresultaten kombineras med konkreta omvårdnadsåtgärder. Verket är mycket välskrivet, med den äldre personen ständigt i centrum."
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Omvårdnad & äldre
  2. +
  3. Pediatrisk omvårdnad

De som köpt den här boken har ofta också köpt Pediatrisk omvårdnad av Inger Hallström, Tor Lindberg (häftad).

Köp båda 2 för 1286 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Omvårdnad & äldre. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Mycket bra!
    Fanny H., 2 oktober 2018

    Kan varmt rekommendera denna bok om äldres omvårdnad. Har använt den i min sjuksköterskeutbildning och även hjälpt mig mycket i min förståelse av äldre personer överlag gällande åldrandets påverkan på människans fysiologi och psykologiska funktioner. Om man arbetar med äldre eller har många äldre släktingar/bekanta i sin närhet är denna bok en stor källa till kunskap! Köpte den för att jag blev nyfiken på den (den var nyutkommen och jag läste just då gerontologi). Blev riktigt positivt överra... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Omvårdnad & äldre