Internationella relationer (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
461
Utgivningsdatum
2014-07-25
Upplaga
3
Förlag
Studentlitteratur
Dimensioner
245 x 170 x 28 mm
Vikt
990 g
SAB
Ob
ISBN
9789144102801
Internationella relationer (häftad)

Internationella relationer

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2014-07-25
522
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
I denna heltäckande grundbok ges en introduktion till studiet av internationella relationer. Boken redogör för de dominerande teoretiska perspektiven inom internationella relationer, för de processer som formar den internationella fördelningen av makt och resurser, samt för de mest framträdande politikområdena i världspolitiken idag. Genom sitt breda anslag behandlar boken frågor som: Varför uppstår krig? Vad har globaliseringen för politiska effekter? Vem har makt i internationell politik? Hur kan utvecklingsländerna hävas ur fattigdom? Vilka motiv driver transnationella terroristnätverk? När har normer och internationella institutioner betydelse? Under vilka omständigheter får nationella identiteter genomslag i världspolitiken?

I boken medverkar många av de främsta forskarna inom internationell politik i Sverige.  Alla är experter inom sina respektive områden, och är väl integrerade i den internationella forskningsmiljön. På ett pedagogiskt sätt introducerar de centrala perspektiv och begrepp och knyter samtidigt an till aktuella exempel och illustrationer. Flera exempel hämtas från en svensk kontext och boken belyser därmed på ett unikt sätt Sveriges relationer med omvärlden.

I denna tredje upplaga har samtliga kapitel uppdaterats och tre nyskrivna kapitel som behandlar internationell politisk historia, demokratisering och migration har tillkommit.

Boken vänder sig i första hand till introduktionskurser i internationell politik eller internationella relationer vid universitet och högskolor.

Tredje upplagan
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Internationella relationer
  2. +
  3. Vad är statsvetenskap? - Om undran inför politiken (bok + digital produkt)

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vad är statsvetenskap? - Om undran inför politi... av Björn Badersten, Jakob Gustavsson (häftad).

Köp båda 2 för 863 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Internationella relationer. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Ja, men boken är mycket omfattande.
    Teklu Mezghebom, 11 augusti 2016

    Jag läste bara några delan av boken inte hela boken. Det är en bra bok men mycket omfattande tycker jag. Den boken bra för dem som har en grundläggande kunskap i internationella relationer.

    Mvh/Tecklu

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Internationella relationer