Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
147
Utgivningsdatum
2014-11-10
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur
Dimensioner
223 x 155 x 8 mm
Vikt
223 g
SAB
Ohfh
ISBN
9789144102832
Barn med särskilda behov : en kunskapsöversikt om funktionsnedsättning (häftad)

Barn med särskilda behov : en kunskapsöversikt om funktionsnedsättning

Häftad Svenska, 2014-11-10
343
Skickas inom 5-8 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Beställ boken senast torsdag 17 december kl. 21:30 för leverans innan julafton
Att som barn födas med, eller tidigt i livet drabbas av, en funktionsnedsättning (fysisk, neuropsykiatrisk eller kognitiv) innebär ett hårt slag, inte bara för barnet som drabbats, utan även för föräldrarna, syskonen och andra närstående. Barn med funktionsnedsättningar är en heterogen grupp. De ska som alla andra barn ha lika möjlig heter att vara delaktiga i samhället. Ytterst är detta en viktig demokratifråga.
En och samma funktionsnedsättning kan dock ha olika konsekvenser för de barn som drabbats, beroende på hur omgivningen är utformad när det gäller till exempel hindrande faktorer, tillgänglighet, hjälpmedel och attityder från andra människor. Ofta finns en brist på förståelse för barnets och familjens utsatta situation, vilket även kan förekomma i möten med samhällets professionella vårdgivare. Ett respektfullt bemötande av barn med funktionsnedsättningar och deras familjer bör inkludera kunskap, empati, medmänsklighet och en öppen och inkännande dialog.

Denna bok, som är baserad på publicerad forskning, kan med fördel användas på olika utbildningar med fokus på barn med funktionsnedsättningar, t.ex. inom socialt arbete och vårdutbildningar. Förhoppningen är att boken ska ge en gedigen kunskaps översikt, som bidrar till respekt och förståelse för barn med funktionsnedsättningar och deras familjer.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Barn med särskilda behov : en kunskapsöversikt om funktionsnedsättning
  2. +
  3. Föräldrar till barn med särskilda behov  : en kunskapsöversikt

De som köpt den här boken har ofta också köpt Föräldrar till barn med särskilda behov : en k... av Ulrika Hallberg, Lillemor R-M Hallberg (häftad).

Köp båda 2 för 552 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna