Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
225
Utgivningsdatum
2014-09-26
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur
Dimensioner
225 x 155 x 14 mm
Vikt
342 g
SAB
Vo
ISBN
9789144102979
Rättsmedicin i teori och praktik : en guide för läkare och jurister (häftad)

Rättsmedicin i teori och praktik : en guide för läkare och jurister

(1 röst)
Häftad Svenska, 2014-09-26
346
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Rättsmedicin är en medicinsk vetenskap, men samtidigt väsentligt skild från den terapeutiskt inriktade kliniska medicinen. Syftet med rättsmedicin är sakkunnigverksamhet på vetenskaplig grund till gagn för rättsväsendet och rättssäkerheten. Rättsmedicin i teori och praktik belyser dessa skillnader i förhållningssätt och förmedlar principiella frågor och kunskaper på ett lättillgängligt sätt. Boken ger även praktisk handledning i att skriva rättsintyg och att göra skadetolkningar och bedömningar.

I första delen av boken beskrivs läkarens roll i förhållande till rättsväsendet samtidigt som de vetenskapliga begreppen och tankemodellerna reds ut och kopplas till den kliniska verkligheten. Vanliga fallgropar och missräkningar förmedlas också. Den andra delen av boken är en handbok i hur man skriver rättsintyg och utlåtanden samt hur man bedömer och tolkar skador. Boken är rikligt försedd med fallbeskrivningar som på ett pedagogiskt sätt applicerar teorierna i praktiken.
Målgruppen är främst blivande och praktiserande läkare och jurister. Även naturvetenskapligt orienterade experter som avger utlåtanden till rätten, till exempel kriminaltekniker, och de som i sin profession kommer i kontakt med rättsmedicinska bedömningar, till exempel socialtjänsten, har nytta av boken, liksom politiska beslutsfattare och personer med intresse för rättssäkerhetsfrågor.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Rättsmedicin i teori och praktik : en guide för läkare och jurister
  2. +
  3. Onaturlig död : Liv och död - en rättsläkares memoarer

De som köpt den här boken har ofta också köpt Onaturlig död : Liv och död - en rättsläkares m... av Richard Shepherd (inbunden).

Köp båda 2 för 515 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Rättsmedicin i teori och praktik : en gui...