Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
242
Utgivningsdatum
2014-09-12
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Törnsén, Monika (förf.) / Ärlestig, Helene (förf.) / Höög, Jonas (red.) / Johansson, Olof (red.)
Dimensioner
225 x 155 x 10 mm
Vikt
361 g
SAB
Emia
ISBN
9789144102993
Framgångsrika skolor - mer om struktur, kultur, ledarskap (häftad)

Framgångsrika skolor - mer om struktur, kultur, ledarskap

Häftad Svenska, 2014-09-12
383
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Begreppen struktur, kultur och ledarskap bildar tillsammans ett skarpt verktyg i analysen av en skolas förmåga att uppnå sina mål. Denna tes har varit vägledande i ett forskningsprojekt som författarna bedrivit, och som 2011 resulterade i en bok med titeln: Struktur, kultur, ledarskap - förutsättningar för framgångsrika skolor. Föreliggande bok fördjupar våra kunskaper om vad som kännetecknar framgångsrika skolor, och ska ses som en vidareutveckling av resultaten från 2011.

I denna andra bok diskuteras: hur rektorer förstår sambandet mellan struktur och kultur; förståelsen av skolan som organisation; pedagogiskt ledarskap; rektors förändringsledarskap; modeller för rektors beslutsfattande; lärares olika identiteter som påverkar hur skolans kultur konstrueras och dess mål prioriteras; rektors balans mellan etik, ansvar och auktoritet; skolans mångkulturalitet; samt rektorers syn på mobbning och forskningen om mobbning.

Framgångsrika skolor diskuterar en mängd spännande områden av betydelse för rektors ledarskap och ger en ökad förståelse av skolan ur ett organisatoriskt helhetsperspektiv. Boken är lämplig som kurs litteratur på skolledarutbildningar samt inom lärarutbildningen, men passar även utmärkt som fortbildningslitteratur för verksamma skolledare och lärare.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Framgångsrika skolor - mer om struktur, kultur, ledarskap
  2. +
  3. Livskoden enligt hjärnan : bygg starka hjärnmuskler som laddar dig med energi, ger livsglädje och en airbag mot stress

De som köpt den här boken har ofta också köpt Livskoden enligt hjärnan : bygg starka hjärnmus... av Lena Skogholm (inbunden).

Köp båda 2 för 502 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »