Litteracitet och språklig mångfald (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
342
Utgivningsdatum
2015-03-03
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur
Medarbetare
Møller Daugaard, Line (förf.) / Orluf, Birgit (förf.) / Östergaard, Winnie (förf.)
Dimensioner
230 x 160 x 25 mm
Vikt
615 g
SAB
Eaaca.021
ISBN
9789144103181

Litteracitet och språklig mångfald

(1 röst)
Häftad,  Svenska, 2015-03-03
360
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Barns utforskande av skrift startar ofta långt innan de börjar skolan. När flera skriftspråk och olika skriftsystem ingår i familjens vardag, jämför barnen tecknen och reflekterar över likheter och skillnader mellan skriftspråken. Barn som växer upp i familjer där det talas två eller flera språk har därför skrifterfarenheter som är knutna till flera språk. Deras erfarenheter är berikande för klassrummet och ger oss nya pedagogiska perspektiv på litteracitet och litteracitetsundervisning.

Författarna sätter fokus på läs- och skrivundervisning i årskurs 1-3 och beskriver olika möjligheter att fånga upp språklig mångfald i skolan. Vi får följa hur forskare och lärare tillsammans planerar de olika aktiviteter som genomförs i fem flerspråkiga klassrum, och hur barnens språkliga medvetenhet ständigt utvecklas. En mängd exempel ges på tvärspråkliga processer där barnen utforskar och knyter an till olika skriftspråk. Samtidigt som barnen med liv och lust tar sig an det språkliga arbetet med att förstå skrivandets bakomliggande principer, pågår också processer där barnen på olika sätt skapar sin identitet och positionerar sig själva socialt i förhållande till lärarna och de andr barnen. Litteracitet och språklig mångfald vänder sig till blivande och verksamma lärare i grundskolans tidigare år.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Litteracitet och språklig mångfald
  2. +
  3. Språklig mångfald i klassrummet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Språklig mångfald i klassrummet av Åsa Wedin, Gudrun Svensson, Ann-Christin Torpsten, Jim Cummins, Anneli Wessman (häftad).

Köp båda 2 för 628 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »