Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
234
Utgivningsdatum
2015-07-06
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur
Dimensioner
225 x 155 x 14 mm
Vikt
351 g
SAB
K:dd,K:d
ISBN
9789144103556
Muntlig historia i teori och praktik (häftad)

Muntlig historia i teori och praktik

Häftad Svenska, 2015-07-06
325
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
Oral history, muntlig historia, är en metod som under de senaste tio åren etablerats och vunnit terräng i humanistiska och samhällsvetenskapliga ämnen. I den här antologin vill en rad forskare inspirera och visa olika sätt med vilka man kan arbeta med muntlig historia. De olika kapitlen belyser hur olika metodologiska och teoretiska utgångspunkter leder till olika sätt att praktisera oral history. Författarna diskuterar även olika faser av forskningsprocessen som exempelvis insamlingen av muntligt material, intervjusituationer, (åter)användning av arkiverade intervjuer, tolkning av intervjuer samt olika sätt att skriva muntlig historia. Avsikten med varje kapitel är att med konkreta exempel, förankrade i olika forskares användning av muntlig historia och muntligt material, visa på metodens och forskningsfältets bredd. Samtliga kapitel avslutas med litteraturtips för vidare läsning inom den del av forskningsprocessen, metod eller teoretiska ingång som diskuterats i respektive avsnitt.

Muntlig historia i teori och praktik vänder sig till studenter och forskare vid högskolor och universitet som arbetar med olika typer av muntliga källor och metoder inom exempelvis genusvetenskap, sociologi, etnologi, ekonomisk historia och historia. Den lämpar sig framför allt som lärobok i muntlig historia samt på teori- och metodkurser inom humaniora och samhällsvetenskap.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Muntlig historia i teori och praktik
  2. +
  3. Hungerkravallerna Göteborg 1917 : Ett utställningsprojekt vid Riksarkivet Landsarkivet i Göteborg

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hungerkravallerna Göteborg 1917 : Ett utställni... av Elisabeth Ek, Lars Hansson (häftad).

Köp båda 2 för 414 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna