Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
234
Utgivningsdatum
2015-07-06
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur
Dimensioner
225 x 155 x 14 mm
Vikt
351 g
SAB
K:dd,K:d
ISBN
9789144103556
Muntlig historia i teori och praktik (häftad)

Muntlig historia i teori och praktik

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2015-07-06
426
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Oral history, muntlig historia, är en metod som under de senaste tio åren etablerats och vunnit terräng i humanistiska och samhällsvetenskapliga ämnen. I den här antologin vill en rad forskare inspirera och visa olika sätt med vilka man kan arbeta med muntlig historia. De olika kapitlen belyser hur olika metodologiska och teoretiska utgångspunkter leder till olika sätt att praktisera oral history. Författarna diskuterar även olika faser av forskningsprocessen som exempelvis insamlingen av muntligt material, intervjusituationer, (åter)användning av arkiverade intervjuer, tolkning av intervjuer samt olika sätt att skriva muntlig historia. Avsikten med varje kapitel är att med konkreta exempel, förankrade i olika forskares användning av muntlig historia och muntligt material, visa på metodens och forskningsfältets bredd. Samtliga kapitel avslutas med litteraturtips för vidare läsning inom den del av forskningsprocessen, metod eller teoretiska ingång som diskuterats i respektive avsnitt.

Muntlig historia i teori och praktik vänder sig till studenter och forskare vid högskolor och universitet som arbetar med olika typer av muntliga källor och metoder inom exempelvis genusvetenskap, sociologi, etnologi, ekonomisk historia och historia. Den lämpar sig framför allt som lärobok i muntlig historia samt på teori- och metodkurser inom humaniora och samhällsvetenskap.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Muntlig historia i teori och praktik
  2. +
  3. Husiatyn : förintelsen som Sverige glömde

De som köpt den här boken har ofta också köpt Husiatyn : förintelsen som Sverige glömde av Johan Ulvenlöv, Matti Palm, Anders Larsson (inbunden).

Köp båda 2 för 625 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Muntlig historia i teori och praktik. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Muntlig historia i teori och praktik
    Sofie, 24 februari 2022

    Superbra och fint skick. Mycket intressant bok som används i kursen PSYB30. Man kan läsa om muntlig historia från olika perspektiv och idéer.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna