Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
128
Utgivningsdatum
2017-10-10
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
223 x 155 x 8 mm
Vikt
197 g
SAB
Vnaa
ISBN
9789144103570
Att mäta folkhälsa : kriterier för bra folkhälsoarbete (häftad)

Att mäta folkhälsa : kriterier för bra folkhälsoarbete

Häftad Svenska, 2017-10-10
245
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Att mäta folkhälsa innehåller nya angreppssätt på folkhälsoarbete. Hur ska till exempel samhället och läkarprofessionen förhålla sig till ökande klasskillnader i hälsa, i all synnerhet som folkhälsoarbetet erbjuder nya utmaningar för nya grupper i samhället.

Bokens tyngdpunkt ligger på det praktiska folkhälsoarbetet och presenterar kriterier för ett bra folkhälsarbete. Förutom metoder och verktyg för folkhälsoarbete, beskriver boken värdet av samhällsdiagnos, register och urval. Även den kvalitetsutveckling som sker inom folkhälsoarbetet presenteras. Ett kapitel om effektivitet och folkhälsoekonomi avslutar boken. Varje kapitel avslutas med övningsexempel.

Folkhälsovetenskap som läroämne finns på alla svenska universitet och högskolor. Boken vänder sig därför till studerande på folkhälsovetenskapliga utbildningar och till alla andra utbildningar där hälsan står i centrum. Även folkhälsovetare, folkhälsopedagoger, samhällsvetare, apotekare och alla som professionellt arbetar inom vården kan ha stor nytta av boken.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Att mäta folkhälsa : kriterier för bra folkhälsoarbete
 2. +
 3. Folkhälsoarbetets etik

De som köpt den här boken har ofta också köpt Folkhälsoarbetets etik av Angus Dawson, Christian Munthe, Karl Persson, Per-Anders Tengland (häftad).

Köp båda 2 för 654 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Leif Svanström

 • Sjukdomslära

  Leif Svanström

  Boken beskriver sjukdomars orsaksmönster, antingen dessa finns i biologin, i miljön, i människors samlevnad i olika grupper eller i samhällsstrukturen i stort. I systematiskt uppställda faktarutor redogör författaren också för diagnos, eventuell b...

 • En introduktion till folkhälsovetenskap

  Leif Svanström

  Denna introduktionsbok i folkhälsovetenskap kom ut i sin första upplaga för mer än ett decennium sedan. Det var svårt att tro att den skulle överleva en så lång period med tanke på den snabba utvecklingen inom kunskapsområdet. Att den gjorde det b...

Bloggat om Att mäta folkhälsa : kriterier för bra fo...