Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
572
Utgivningsdatum
2022-08-09
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
SAB
Qbab
ISBN
9789144103747
Ledarskap för förändring och förnyelse (häftad)

Ledarskap för förändring och förnyelse

Häftad Svenska, 2022-08-09
365
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Ledares vardag består ofta av större eller mindre förändringsprojekt. Personal flyttas runt, nya it-system implementeras, sättet att bemöta kunderna förändras, nya maskiner köps in och nya erbjudanden utvecklas. Det talas om kreativitet, innovation och entreprenörskap inom ramen för organisationen. Gemensamt är att medarbetarna behöver agera och tänka på nya sätt. Hur får man med sig medarbetarna på ett framgångsrikt sätt?

Boken utgör en hjälp till ledare i förändrings- och förnyelsearbetet. Olika perspektiv och teorier kompletteras med konkreta modeller och verktyg. Här ingår bland annat klassiska idéer om ledarskap och förändringsarbete, narrativt förändringsarbete, kvalitetsutveckling, lean, lärande, innovation, entreprenörskap i organisationer och förändring utifrån komplexitetsteori.

Ledarskap för förändring och förnyelse innehåller många praktiska exempel från såväl svenska som internationella, privata som offentliga, små som stora organisationer. Den stora mängden frågor som behandlas i boken gör den till ett utmärkt referensverk att återkomma till, beroende på vilken utmaning du just nu står inför. Med sin djupa förankring i forskning lämpar sig boken väl för universitetsstudier på såväl grundläggande som avancerad nivå.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Ledarskap för förändring och förnyelse
 2. +
 3. Utvecklande medarbetarskap : när medarbetarskap och ledarskap samspelar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Utvecklande medarbetarskap : när medarbetarskap... av Gerry Larsson, Ann Zander, Marianne Lönngren, Madelene Malmquist Johansson (häftad).

Köp båda 2 för 709 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Magnus Forslund

 • Ledning av idrottsföreningar : berättelser från gräsrotsnivå

  Magnus Forslund

  Vad innebär det att leda en idrottsförening på gärdsgårdsnivå? Hur kan man hantera de ständigt ökande krav som ställs på verksamheten i form av kompetens och pengar? I en unik studie diskuteras dessa och många andra närliggande frågor. I boken får...

 • Organisering och ledning

  Magnus Forslund

  Hur leder man en framgångsrik organisation? Går det ut på att skapa ordning och reda eller på att hantera oordning - eller kanske både och? Denna grundläggande lärobok i organisationsteori behandlar traditionella frågor om mål, strategi, struktur,...