Sölve & Co : korruptionsskandalen i Motala (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
203
Utgivningsdatum
2014-05-16
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur
Dimensioner
210 x 135 x 14 mm
Vikt
249 g
SAB
Odcez Motala
ISBN
9789144103822
Sölve & Co : korruptionsskandalen i Motala (häftad)

Sölve & Co : korruptionsskandalen i Motala

(2 röster)
Häftad, Svenska, 2014-05-16

Slutsåld

Sölve & Co ges numera ut av Studentlitteratur AB. Denna andra upplaga innehåller dock inga förändringar av innehållet jämfört med den första upplagan.

Korruptionsskandalen i Motala

Det är oktober 1995, bara några veckor efter Sahlinaffären. Britt-Marie Citron, nyanställd reporter på Motala Tidning, bestämmer sig för att undersöka om det finns några kontokortsaffärer i kommunen. Trots att hon motarbetas intensivt av kommunens ledande politiker och tjänstemän (inklusive revisorerna) rullar hon steg för steg upp en häpnadsväckande historia, som för de inblandade slutar i domstol och fängelse.

Sölve & Co är en farsartad berättelse om en kommunalpolitikers hejdlösa rumlande, om hans frikostiga gåvor till sig själv och sina vänner på skattebetalarnas bekostnad och om tragikomiska försök till mörkläggning. Men det är också en skildring av hur personer i maktposition fullständigt kan förlora fotfästet i verkligheten, och hur orsakerna därtill sträcker sig långt tillbaka i tiden. Sett i ett större perspektiv blir Motala exemplet på hur maktmissbruk kan uppstå och tillåtas växa sig starkt i Sverige idag.

Sölve & Co är ett omistligt tidsdokument för alla intresserade av samhällsfrågor, politik och etik.

Britt-Marie Citron fick Stora journalistpriset 1996 för sitt avslöjande av korruptionen i Motala.

Sölve & Co ges numera ut av Studentlitteratur AB. Denna andra upplaga innehåller dock inga förändringar av innehållet jämfört med den första upplagan.

Andra upplagan
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Britt-Marie Citron

  • Gräva och granska : tips och inspiration för journalister

    Britt-Marie Citron, Peder Carlquist, Nina Hjelmgren

    Det är en kamp om resurser ute på redaktionerna. Allt färre måste hinna med allt mer. Undersökande journalistik tar tid. Det är en ekvation som är svår att få ihop, i synnerhet när man tampas med trilskande tjänstemän, segdragna beslutsprocesser, ...

  • Sölve & Co

    Britt-Marie Citron

    Sölve Conradsson, kommunfullmäktiges ordförande i Motala, åt, drack och reste för över hundra tusen kronor på kommunens bekostnad under 1995. Sölve och hans politikervänner tog med sina fruar på nöjesresor till Nice och Berlin, gick på fina restau...