Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
160
Utgivningsdatum
2015-01-01
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
223 x 155 x 8 mm
Vikt
242 g
ISBN
9789144104249
Tala mera om språk - Textgenomlysning med grammatiska redskap (häftad)

Tala mera om språk - Textgenomlysning med grammatiska redskap

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad, Svenska, 2015-01-01
281
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
I Tala mera om språk presenterar författaren praktiska tillämpningar av grammatiska analysredskap, som kan avtäcka mönster i elevers texter. Sådana mönster är viktiga att upptäcka om man vill kunna hjälpa varje elev att förbättra sina texter. Mönstren är också nödvändiga att sätta ord på i resonemang om elevers språkutveckling.

Författaren visar att man med hjälp av grammatiskt betingade genomlysningar av elevskrivna texter kan landa i en språk utvecklingspraktik som är begriplig för både lärare och elever. Samtidigt tydliggörs värdet av kunskaper om grammatik och svenska språkets struktur för den som ska bistå eleverna i deras språkutveckling. Här används samma utgångspunkter och samma analysredskap som i huvudboken Tala om språk. Grammatik för lärarstuderande, skriven av samma författare, men perspektivet både vidgas och specificeras - praktiken träder fram.
Boken vänder sig främst till blivande och yrkesverksamma svensklärare i grundskolans senare år och gymnasium.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Tala mera om språk - Textgenomlysning med grammatiska redskap
  2. +
  3. Sex substanser som förändrar ditt liv : dopamin, oxytocin, serotonin, kortisol, endorfin, testosteron

De som köpt den här boken har ofta också köpt Sex substanser som förändrar ditt liv : dopamin... av David J P Phillips (kartonnage).

Köp båda 2 för 492 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Tala mera om språk - Textgenomlysning med grammatiska redskap. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Oumbärlig språkutveckling
    Stefan Zetterström, 31 mars 2016

    En uppskattad och innehållsrik uppföljare till Tala om språk. I Tala mera om språk genomlyser Lundin en rad elevtexter och utvecklar då bl.a. läsarens förståelse för och användande av typplatsschemat, som introducerades i den föregående boken. Boken ger på ett pedagogiskt sätt konkreta redskap för textanalys och språkutveckling av elevskrivna texter. Rekommenderas varmt till alla som arbetar med att utveckla elevers/studenters skriftspråk.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Katarina Lundin