Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
172
Utgivningsdatum
2015-08-07
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
223 x 155 x 10 mm
Vikt
265 g
SAB
Oc
ISBN
9789144104256
Vad är statsvetenskap? - Om undran inför politiken (bok + digital produkt) (häftad)

Vad är statsvetenskap? - Om undran inför politiken (bok + digital produkt)

(1 röst)
Häftad Svenska, 2015-08-07
420
 • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
 • Köp nu, betala sen med
Vad är statsvetenskap? är en introduktion till det vetenskapliga studiet av politik. I centrum står statsvetenskapens grundläggande frågor och svar, liksom möjligheten att nå vetenskaplig kunskap om politik. Statsvetenskapens framväxt som ämne och vetenskaplig disciplin behandlas, jämte dess centrala begrepp och metodologiska pluralism. Särskild uppmärksamhet ägnas åt den statsvetenskapliga forskningsprocessens olika delar (problem, teori, metod, material och resultat). Författarna tar även upp vad det innebär att studera statsvetenskap vid universitet och högskolor och vad yrkesverksamma statsvetare gör.
Boken vilar på två huvudidéer: att vetenskap i grunden handlar om att undra något och att vår kunskap om politik väsentligen bestäms av de begrepp vi använder och av den använda meto dologin.
I denna andra upplaga har innehållet i sin helhet setts över och aktualiserats. Därtill har bokens webbplats omarbetats för att underlätta för både lärare och studenter. På webbplatsen finns nu en digital version av boken, kapitelsammanfattningar, övningsuppgifter, begreppsförklaringar, kunskapstest samt en serie filmade intervjuer med stats vetare verksamma utanför akademin. Instruktioner för hur du kommer åt det digitala materialet finns på omslagets insida.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Vad är statsvetenskap? - Om undran inför politiken (bok + digital produkt)
 2. +
 3. Tretton texter i politisk teori

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tretton texter i politisk teori av Peter Hallberg, Maria Jansson, Ulf Mörkenstam (häftad).

Köp båda 2 för 846 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

 • Normativ metod : att studera det önskvärda

  Björn Badersten

  Vad är ett gott samhälle? Vilket är det goda styrelseskicket? Vad bör demokrati vara? Vad bör staten göra? Kan humanitära interventioner rättfärdigas? Vad är ett gott liv för en människa? Kan abort rättfärdigas? Vad är frihet, rättvisa och jämlikh...