Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
303
Utgivningsdatum
2021-01-19
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
SAB
Qbab
ISBN
9789144104294
Involverande förändringsledning : när förändring förändras (häftad)

Involverande förändringsledning : när förändring förändras

Häftad Svenska, 2021-01-19
341
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Kärnan i all organisatorisk förändring är att vi utmanar människors lojalitet med nuläget. Vi ber dem släppa taget om beprövade arbetssätt och att vara lojala med något nytt; ett framtida tillstånd som vi dessutom ofta har svårt att förmedla en tydlig bild av. Denna osäkerhet är typisk för förändring i nutida organisationer och därför argumenterar författarna till denna bok för att det krävs ett nytt hantverk för förändringsledning.

Involverande förändringsledning beskriver både hantverket och teorin bakom förändringsutmaningar i organisationer - ett angreppssätt som förmår att hantera osäkerhet och komplexitet samt lotsa organisationen igenom den omvälvande process som förändring ofta är i dag. Det handlar naturligtvis om ledarskap, men lika mycket om medarbetarskap och om den organisatoriska förmågan att samla och prata med många, kanske flera hundra personer samtidigt. Rent teoretiskt kräver nutida organisationsförändring dessutom en bredare palett av verktyg, och därför bygger boken samman förändringsledningsfältet med forskning om innovation och strategi.

Boken vänder sig till personer som arbetar med förändringsprocesser i organisationer, till exempel chefer och HR-personal. Den är även lämplig som litteratur på ekonomi- och personalvetarutbildningar.

Otto Granberg & Harry Wallenholm har också gett ut boken Ledningsgruppen (2017).

ISBN 978-91-44-11336-4
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Involverande förändringsledning : när förändring förändras
  2. +
  3. Förändringsledning

De som köpt den här boken har ofta också köpt Förändringsledning av Anette Hallin, Anna Olsson, Maria Widström (häftad).

Köp båda 2 för 703 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna