Java direkt med Swing (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
776
Utgivningsdatum
2014-07-22
Upplaga
8
Förlag
Studentlitteratur
Dimensioner
230 x 160 x 50 mm
Vikt
1237 g
SAB
Pubbz JAVA
ISBN
9789144104317
Java direkt med Swing (inbunden)

Java direkt med Swing

(11 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2014-07-22
599
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Java direkt med Swing Kan levereras innan julafton
Java direkt vänder sig till alla som vill lära sig att programmera. Den kan användas både av nybörjare och av mer erfarna läsare. Tidigare upplagor av boken har under flera år varit kurslitteratur i programmeringskurser på högskolor och universitet och i avancerade kurser på gymnasiet. Som titeln anger vill Java direkt ge läsaren möjlighet att lära sig att programmera i Java direkt, utan att gå vägen via andra programspråk. Den teknik som används i boken baserar sig på det objektorienterade tänkandet, där man delar upp program i själv-ständiga moduler, s.k. objekt. Boken beskriver emellertid också "vanlig", traditionell programmering och visar de olika konstruktioner som ingår i det programmeringstekniska hantverket. Det gäller både enkla grundläggande konstruktioner och mer avancerade, som t.ex. hantering av parallella trådar. Java är inte bara ett programspråk. Till Java hör även ett omfattande bibliotek med standardklasser. Dessa standard-klasser beskrivs i boken och de används för att skapa de objekt, som programmen byggs upp av. Speciellt utnyttjas klasserna i biblioteket Swing för att konstruera program med tilltalande, moderna användargränssnitt. Denna upplaga av boken baserar sig på version 8 av Java och beskriver bl.a. de viktiga tilläggen funktionsgränssnitt och lambda-uttryck.

Boken innehåller en mängd exempel. Varje kapitel avslutas dessutom med övnings exempel, som läsaren själv kan arbeta med. Kompletterande material till boken, bl.a. lösningar till alla övningsuppgifter, finns via fliken Extramaterial.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Java direkt med Swing
 2. +
 3. Skärmhjärnan : hur en hjärna i osynk med sin tid kan göra oss stressade, deprimerade och ångestfyllda

De som köpt den här boken har ofta också köpt Skärmhjärnan : hur en hjärna i osynk med sin ti... av Anders Hansen (pocket).

Köp båda 2 för 678 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Java direkt med Swing. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Koppling till boken på nätet
  Lise-Lott Winnberg (Normlösa), 3 december 2016

  Bra problembeskrivningar och tydliga lösningar att hämta på nätet. Java som program och språk är noggrant beskrivit och lätt att förstå eller bilda sig en uppfattning om problem och lösningar. Logga in på författarens hemsida, klicka på boken.

 2. Okej referensbok
  goekboet, 15 juli 2015

  En fördel med boken är att den är skriven på svenska och relativt lättläst. Boken lider av att den saknar klar idé. Den väljer att ta upp vissa aspekter av att programmera java med swing och utelämnar andra helt. Det finns inget uppenbar logik bakom dessa beslut. Exempelvis ägnar den tid åt att programmera applets fastän det är en relativt överspelad teknologi men den tar inte upp några java-SQL-drivers fastän det nog är något som många i målgruppen (programmeringsstudenter på grundnivå) syss... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Jan Skansholm