Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
145
Utgivningsdatum
2015-06-26
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur
Dimensioner
200 x 120 x 15 mm
Vikt
272 g
SAB
Ea.01
ISBN
9789144104348
Förskola i rörelse och förändring : barn och pedagoger skapar mening tillsammans (häftad)

Förskola i rörelse och förändring : barn och pedagoger skapar mening tillsammans

(1 röst)
Häftad Svenska, 2015-06-26
326
  • Fåtal ex i lager. Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Hur skapar vi en förskola som är meningsfull för barnen och dit varje barn går med lätta steg? Bokens författare, som alla drivs av en uttalad ambition att skapa just en sådan förskola, beskriver hur de arbetar för att få syn på och ta tillvara barns perspektiv, erfarenheter och lust att utforska. I boken skildras fyra projektarbeten som genomförts med barn i olika åldrar. Genom pedagogernas praxisnära dokumentation, undersökande arbetssätt och nyfikna blick får vi ta del av aktiviteter som gör skillnad för både barn och vuxna. Här ges en mängd exempel på vad det kan innebära att skapa möjligheter för barnen att utforska områden som de vuxna redan har kunskaper om. Men vi får också se hur pedagogerna fångar de tillfällen då barnen överskrider denna kunskap och erövrar områden som är helt okända för vuxna.

Förskola i rörelse och förändring kan med fördel användas i grundutbildning av förskollärare och som underlag för utveckling av förskoleverksamhet och förskollärares kompetensutveckling. Den är också angelägen för politiker, tjänstemän, förskolechefer och vårdnadshavare intresserade av förskoleverksamhet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Förskola i rörelse och förändring : barn och pedagoger skapar mening tillsammans
  2. +
  3. Förskolan med barnet i centrum

De som köpt den här boken har ofta också köpt Förskolan med barnet i centrum av Christian Eidevald, Myrna Palmgren (häftad).

Köp båda 2 för 615 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna