Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
530
Utgivningsdatum
2017-04-07
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
222 x 155 x 28 mm
Vikt
748 g
SAB
Ve
ISBN
9789144104379
Akutsjukvård från Ö till Ä (häftad)

Akutsjukvård från Ö till Ä

(4 röster)
Häftad Svenska, 2017-04-07
808
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Denna bok är ett måste för varje läkare som tjänstgör på en svensk akutmottagning. Den bygger på ett strukturerat akut omhänder tagande enligt ABC-konceptet där syftet är att tidigt i omhändertagandet identi fiera och behandla tillstånd utefter allvarlighetsgrad. Boken är skriven av kliniskt verksamma akutläkare och utformad så att det ska vara enkelt att hitta och att göra rätt även i stressade situationer. Från kapitel Ö som i "överblick" till kapitel Ä som i "äldre och åldrande" vägleds läsaren genom undersökning, nödvändiga akuta åtgärder samt relaterade symtom och diagnoser.

Första delen av boken är uppbyggd enligt algoritmen ÖABC - blodgas och EKG - DER. Senare delen av boken behandlar mer specifika områden, som patientflöde och patientsäkerhetsarbete, gynekologi och obstetrik, psykiatri, smärtbehandling, ultraljud på akuten samt specifika hänseenden gällande äldre patienter. Boken innehåller evidens baserade algoritmer för riskvärdering och utredning av sjukdomstillstånd och skador, information om apparatur för diagnostik och behandling samt beskrivning av kliniska procedurer.
Akutsjukvård från Ö till Ä är en vägledning i den nya basspecialiteten akutsjukvård och lämpar sig som fördjupning i akutsjukvård för läkarstudenter samt för läkare på AT- och ST-nivå som arbetar på akut mottagning.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Akutsjukvård från Ö till Ä
  2. +
  3. Symtom, diagnos, terapi

De som köpt den här boken har ofta också köpt Symtom, diagnos, terapi av Richard Levi, Jan Zetterström, Christer Olofsson (häftad).

Köp båda 2 för 1415 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »