Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
189
Utgivningsdatum
2015-08-14
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Översättare
Susanne Uhler
Dimensioner
223 x 155 x 10 mm
Vikt
283 g
ISBN
9789144104591
Empati - Närvaro eller metod (häftad)

Empati - Närvaro eller metod

(7 röster)
Häftad Svenska, 2015-08-14
316
Skickas inom 2-5 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Detta är en ny bok om ett "gammalt" tema och handlar om vår empati i mötet med andra människor i allmänhet och med barn, unga och deras föräldrar i synnerhet. I den kontakten kan vår empati öppna nya dörrar och leda oss längre än någon metod eller teknik. Empati är en varm och levande kvalitet, men utmanar också våra kognitiva resurser, som förmågan till reflektion och analys. Det är lätt hänt att vi antingen blir för starkt känslomässigt engagerade, för medkännande och smittade av den andras känslor och upplevelser, eller att vi blir för rationella, sakliga och distan serade. Det viktiga är vad vi gör och när vi gör det.

Empati är en kvalitet som leder oss till handling och kommunikation. Det som är av betydelse och som är avgörande för graden av vår empati är om våra handlingar och vår kommunikation är till stöd och hjälp för den andra. Begreppet "mentalisering" har efter hand förts fram som en utvidgning av empatibegreppet. Mentalitet som kvalitet är också beskrivet i boken.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Empati - Närvaro eller metod
  2. +
  3. Med sikte på förskolan : - barn i behov av stöd

De som köpt den här boken har ofta också köpt Med sikte på förskolan : - barn i behov av stöd av Anette Sandberg (häftad).

Köp båda 2 för 727 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Emilie Kinge