Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
200
Utgivningsdatum
2016-06-16
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
222 x 154 x 11 mm
Vikt
304 g
ISBN
9789144104829
Lärande genom skönlitteratur - Djupläsning, förståelse, kunskap (häftad)

Lärande genom skönlitteratur - Djupläsning, förståelse, kunskap

Häftad Svenska, 2016-06-16
295
Skickas inom 2-5 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Läsning och arbete med skönlitteratur i skolan förknippas ofta starkt med svenskämnet. I den här boken lyfter författaren fram skönlitteraturens roll i kunskapsutveckling och lärande även i andra ämnen än svenska. Här beskrivs bland annat läsningens grundförutsättningar - textsamtal och omläsning - som tillsammans skapar den djupläsning som leder till gediget lärande.

Med avstamp i litteraturdidaktisk teori om läsning och litterära föreställningsvärldar resonerar författaren om hur lärare och elever i ett antal svenska och amerikanska klassrum arbetar med skönlitterära texter med historiskt innehåll och med fokus på migration, miljö och etik. Barns och ungdomars läsglädje är grundläggande, och genom välstrukturerade textsamtal, goda lässtrategier och engagerande ämnen väcks elevernas läslust och kunskapandet tar fart.
Lärande genom skönlitteratur vänder sig till lärarstuderande och verksamma lärare i grundskolans olika ämnen, inte minst samhällsorienterande och naturorienterande ämnen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Lärande genom skönlitteratur - Djupläsning, förståelse, kunskap
  2. +
  3. Flerspråkighet, litteracitet och multimodalitet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Flerspråkighet, litteracitet och multimodalitet av Åsa Wedin, Christina Hedman (häftad).

Köp båda 2 för 592 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Mary Ingemansson

Bloggat om Lärande genom skönlitteratur - Djupläsnin...