Anställningsbarhet : perspektiv från utbildning och arbetsliv (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
237
Utgivningsdatum
2016-01-08
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
223 x 155 x 13 mm
Vikt
356 g
SAB
Ex
ISBN
9789144104904

Anställningsbarhet : perspektiv från utbildning och arbetsliv

(4 röster)
Häftad,  Svenska, 2016-01-08
393
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Anställningsbarhet är numera ett centralt policybegrepp i Sverige. Det förekommer ofta i diskussioner om utbildning och arbetsliv. Men många gånger används begreppet okritiskt och dess betydelse kan vara oklar.
Boken utforskar olika innebörder och möjliga konsekvenser av diskursen om anställningsbarhet, sett ur utbildningens och arbetslivets perspektiv. Exempel på frågor som behandlas är: Hur kommer det sig att anställningsbarhet är så populärt i dag? I vilka olika sammanhang och på vilka sätt kan vi se att det används? Leder utbildning till att den studerande blir anställningsbar? Vilka sorters medarbetare ses som mer åtråvärda än andra i diskussioner om anställningsbarhet, och vilka exkluderas därmed?
Den andra upplagan är kraftigt omarbetad och innehåller ett antal nya kapitel. Tre grundläggande teman strukturerar diskussionen: Anställningsbarhet som begrepp och politisk vision, sammanlänkningen mellan utbildning och arbetsliv samt inkludering och exkludering.
Anställningsbarhet - perspektiv från utbildning och arbetsliv vänder sig till universitetsstuderande inom samhällsvetenskapliga ämnen samt policymakare, politiker, chefer, rekryterare och utbildningsplanerare i olika typer av verksamheter.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Anställningsbarhet : perspektiv från utbildning och arbetsliv
  2. +
  3. Hitta rätt i stället för att leta fel : vägen till ett gladare liv, bättre relationer och oslagbara team

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hitta rätt i stället för att leta fel : vägen t... av Gunnel Ryner (häftad).

Köp båda 2 för 642 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna