Migration och etnicitet : perspektiv på ett mångkulturellt Sverige (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
446
Utgivningsdatum
2015-07-27
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
224 x 155 x 24 mm
Vikt
644 g
SAB
Ohdi-c
ISBN
9789144105239
Migration och etnicitet : perspektiv på ett mångkulturellt Sverige (häftad)

Migration och etnicitet : perspektiv på ett mångkulturellt Sverige

(3 röster)
Häftad Svenska, 2015-07-27
390
Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Denna bok, som här ges ut i en omarbetad upplaga, ger en introduktion till den sociologiska forskningen om etnicitet och migration i Sverige. Med utgångspunkt i teorier om makt söker vi beskriva och analysera hur etnicitet som kategori skapas och upprätthålls och hur detta strukturerar samhället.
Debatten om migrations- och integrationspolitik, om social exkludering och utanförskap, om strukturell diskriminering och postkolonialism, om banal nationalism och identiteter, om "vi och dom", har fått stor aktualitet inte minst till följd av Sverigedemokraternas uppsving efter valet 2014 samt utvecklingen efter terrordåden 7 januari 2015 i Paris. Inför denna upplaga har några nya kapitel som tar upp frågor av stor aktualitet tillkommit.
Migration och etnicitet behandlar teorier om etniska relationer och identiteter i förhållande till social stratifiering, mångkulturalism och exkluderingsmekanismer. Den tar upp invandrings- och flyktingpolitik, situationen för samer och romer, samt ett antal sakområden som bl.a. gäller representation, diskriminering och segregering, men också stereotyper, generationskonflikter och åldrande.
Boken riktar sig till studenter och forskare inom sociologi, socialt arbete och IMER, men den lämpar sig också för andra samhällsveten- skapliga utbildningar som behandlar etnicitet och migrationsfrågor.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Migration och etnicitet : perspektiv på ett mångkulturellt Sverige
  2. +
  3. Migration och anpassning : den okända resan

De som köpt den här boken har ofta också köpt Migration och anpassning : den okända resan av Riyadh Al-Baldawi (häftad).

Köp båda 2 för 763 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna