Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
320
Utgivningsdatum
2014-11-17
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Karsberg, John (förf.) / Kauppinen-Räisänen, Hannele (förf.) / Lange, Fredrik (förf.) / Lindström, Annika (förf.) / Medberg, Gustav (förf.) / Modig, Erik (förf.) / Nilsson, Håkan (förf.) / Rosengren, Sara (förf.) / Sagfossen, Sofie (förf.) / Szugalski, Stefan (förf.) / Von Koskull, Catharina (förf.)
Dimensioner
223 x 156 x 15 mm
Vikt
582 g
ISBN
9789144105284
Marknadsföring och påverkan på konsumenten (häftad)

Marknadsföring och påverkan på konsumenten

Häftad Svenska, 2014-11-17
428
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Att påverka någon annan - det ses ofta som negativt, eller till och med fult. Kanske är det därför som marknadsförare ibland undviker att tala om marknadsföring i termer av aktiviteter som syftar till att påverka konsumenter. Men självklart handlar marknadsföring om att påverka attityder och beteende - och ytterst om att få folk att köpa en viss produkt eller tjänst. Som konsument är det inte så lätt att begripa om eller hur vi blir påverkade av marknadsföring. Och hur ska då praktiker och forskare kunna förstå hur konsumenter blir påverkade? Samtidigt är många forskare inom marknadsföringsområdet otydliga när det handlar om att göra påståenden om påverkan, eftersom påverkan innebär kausalitet - något som en del forskare inte vill uttala sig om.
Den här boken utgår från att såväl marknadsförare som konsumenter behöver bättre kunskap om påverkan i marknadsföringssammanhang, samt att sådan påverkan är möjlig att hantera både i teori och i empiriska undersökningar. Boken redovisar ett flertal former för påverkan, exempelvis vad som händer i konsumentens möte med reklam, butiksmiljöer, säljare och egna vänner eller när man ger gåvor till sig själv.
Boken är utsedd till Årets marknadsföringsbok 2015!
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Marknadsföring och påverkan på konsumenten
  2. +
  3. Girig-Sverige : så blev folkhemmet ett paradis för de superrika

De som köpt den här boken har ofta också köpt Girig-Sverige : så blev folkhemmet ett paradis ... av Andreas Cervenka (inbunden).

Köp båda 2 för 613 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna