Makt, beslut och ledarskap : märkbar och obemärkt makt (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
121
Utgivningsdatum
2014-09-19
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur
Dimensioner
223 x 145 x 7 mm
Vikt
172 g
SAB
Qbab,Oaa
ISBN
9789144105499
Makt, beslut och ledarskap : märkbar och obemärkt makt (häftad)

Makt, beslut och ledarskap : märkbar och obemärkt makt

(1 röst)
Häftad Svenska, 2014-09-19
288
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
MAKT, BESLUT och LEDARSKAP är nödvändiga förutsättningar för att grupper, företag och organisationer ska fungera och utvecklas. Speciellt maktbegreppet är komplicerat då makt kan anta oändligt många former och finns överallt där människor ingår i relationer.

Med utgångspunkt i en maktteoretisk resa från Machiavelli och Dahl till Foucault och Bourdieu presenteras här en modell för att öka förståelsen. Den består av sex maktdimensioner, som fokuserar relationerna mellan makt, beslut och ledarskap. Det handlar om direkt och indirekt makt, makt över människornas uppfattningar och intressen, makt i en beslutande soptunnesituation, relationell och institutionell makt.

Boken är kortfattad och pedagogiskt användbar. Såväl den märkbara maktutövningen som de maktdimensioner som sker i det tysta och obemärkta lyfts fram. Makt och ledarskap är tätt förenade vilket gör det naturligt att se på makt i ett ledarskaps-perspektiv och på ledarskap i ett maktperspektiv.

Författare är Søren Christensen och Poul Erik Daugaard Jensen, professor respektive lektor vid Copenhagen Business School (CBS), samt Lars Lindkvist, professor i företagsekonomi vid Linnéuniversitetet och CBS.
»Boken är en intressant och systematisk översikt som säkert kan fungera som lärobok. Den flyter fint fram och tar upp många centrala diskussioner och många författares bidrag belyses. Det är bra att ta utgångpunkt i sextio- och sjuttiotalsdiskussionen (Dahl, Bachrach & Baratz resp. Lukes). Bra utrett!«

Gunnar Olofsson, professor i sociologi vid Linnéuniversitetet
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Makt, beslut och ledarskap : märkbar och obemärkt makt
  2. +
  3. Motivation : motivationsteorier & praktisk tillämpning

De som köpt den här boken har ofta också köpt Motivation : motivationsteorier & praktisk till... av Helle Hedegaard Hein (häftad).

Köp båda 2 för 627 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Makt, beslut och ledarskap : märkbar och ...