Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
206
Utgivningsdatum
2014-12-12
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
225 x 155 x 12 mm
Vikt
309 g
ISBN
9789144105673
Om positivism och hermeneutik (häftad)

Om positivism och hermeneutik

(1 röst)
Häftad Svenska, 2014-12-12
370
Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Vetenskapsteorin handlar om själva grundvalen för hur man bör bedriva vetenskap, och författaren argumenterar för att det finns två vitt skilda tillvägagångssätt. Två traditioner - positivism och hermeneutik - som utkämpat häftiga stridigheter ända sedan de moderna socialvetenskapernas uppkomst. Dessa skillnader är omfattande och gäller inte bara metodfrågor eller andra formaliteter, utan handlar om skilda filosofiska ståndpunkter: människosyn, etik, estetik, kunskapsteori, samhällsuppfattning, livssyn och värdefrågor.
Genom att på ett pedagogiskt sätt ställa en rad centrala begrepp mot varandra framgår det tydligt hur dessa motsättningar gestaltar sig i den vetenskapliga teorin och praktiken. Såsom synen på förståelse och förklaring, fakta och värderingar, distans och engagemang, abstraktion och konkretion, avbildning och tolkning, sak och person, förutsägelse och förändring, förnuft och känslor.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Om positivism och hermeneutik
  2. +
  3. Att förklara samhället

De som köpt den här boken har ofta också köpt Att förklara samhället av Berth Danermark, Mats Ekström, Jan Ch Karlsson (häftad).

Köp båda 2 för 765 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Sten Andersson